RECEPTY

Nátierka z kyslej kapusty


Toto je naša najobľúbenejšia nátierka zo všetkých. Najlepšia je na kváskovej (bezlepkovej) hrianke s mikrobylinkami. (semienka určené na klíčenie zasadené do zeminy, na rozdiel od klíčkov potrebujú svetlo a konzumuje sa len stonka a listy)

  • 1 cibuľa nakrájaná na plátky
  • 2 dc kyslá kapusta
  • 120g šampiňóny (cca 7 ks)
  • Sezamový olej
  • Dochutenie: himalájska soľ, tamari (sójová omáčka)
  • Voliteľné : 1PL lahôdkové droždie, alsan bio 
  1. Na oleji restujeme cibuľu do chrumkava, vyberieme na obrúsok a necháme odkvapkať prebytočný tuk.
  2. Na tej istej panvici restujeme nakrájané šampiňóny, osolíme, prípadne posypeme lahôdkovým droždím a počkáme kým sa nevyparí všetka tekutina. Preložíme do vyššej nádoby.                                                                                           
  3. Znova na tú istú panvicu dáme kyslú kapustu, chvíľu opražíme a tiež presunieme do nádoby, spolu so šampiňónmi a cibuľovými chipsami mixujeme na hladký krém, podľa potreby ochutíme tamari.
  4. Ak do teplej nátierky primiešame trocha vegan masla, celá zjemnie alebo nátierku premiestnime do zatváracieho pohára a vrch zalejeme roztopeným vegan maslom, ktoré sa na teplej hrianke krásne rozpustí. Jednak vydrží dlhšie, nedostane sa k nej vzduch a chuť je lahodnejšia.

 

Dobrú chuť!


Počet videní: 152