RECEPTY

Hubové paté


Skutočne výborná, výdatná a bielkovinami nabitá hubová nátierka z cíceru a vlašskyćh orechov. Zaliata vrstvou vegan masla, ktoré sa úžasne rozpotí na kváskovej (bezlepkovej) hrianke. A k tomu poriadna porcia čerstvej zeleniny a šalátových listov alebo mikrobylinky dotvoria famóznu večeru. Alebo bez maslovej polevy na párty k tyčinkám surovej uhorky, mrkvy či kalerábu.

  • 100g varený cícer
  • 200g hnedé šampiňóny
  • Olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 25g vlašských orechov
  • Menšia hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • sušený tymian podľa chuti
  • Himalájska soľ podľa chuti
  • 1dc voda z cíceru - Aquafaba (s pár kvapkami umeoctu)
  • Voliteľné: 2PL alsan bio rozpustené/kokosový olej bez vône
  • Voliteľné: 1PL lahôdkové droždie, umeocot
  1. Ak práve nemáme v chladničke zásoby cíceru, tak si ho uvaríme najlepšie s riasou Kombu podľa návodu.
  2. Najskôr restujeme nakrájanú cibuľu do chrumkava. Vyberieme z panvice a necháme odkvapkať prebytočný olej na obrúsku.
  3. V tej istej panvici osmažíme nakrájané šampiňóny a cesnak, osolíme, pridáme tymian a restujeme, kým sa nevyparí všetka tekutina.
  4. Medzitým do vyššej nádoby dáme scedený cícer, orechy a čerstvú vňať. Pridáme šampiňóny, cibuľu a mixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
  5. Vyšľaháme vodu z cíceru najlepšie metličkovým mixérom s pár kvapkami umeoctu, trvá to približne 5 minút. Ručne primiešame k nátierke. Podľa potreby dochutíme lahôdkovým droždím a umeoctom.
  6. Nátierku premiestnime najlepšie do skleneného pohára.
  7. Na panvici, na ktorej sa robili huby, si rozpustíme maslo a zalejeme nátierku. Necháme mierne vychladnúť.
  8. Najlepšie je podávať na kváskovej hrianke s obľúbenym listovým šalátom, čerstvou zeleninou, alebo klíčkami.

Dobrú chuť!


Počet videní: 57