RECEPTY

Avokádová nátierka s chrenom


Lahodná avokádová nátierka sa skvelo hodí na kváskový ražný chlebík. Ideálne rýchle občerstvenie na turistiku alebo k vode.

  • zrelé avokádo
  • 1/2 menšej červenej cibule
  • 1PL panenský olivový olej
  • 1/2-1 čl kvalitného chrenu (odporúčam bio chren byodo)
  • štipka soli a čierneho korenia
  • umeocot a citrónová šťava podľa chuti
  • kváskový ražný/pohánkový chlieb
  • čerstvá zelenina - hodí sa reďkovka daikon, baby špenát, uhorka, paradajka, klíčky...



  1. Avokádo prekrojíme na polovicu, pomocou lyžice vyberieme vnútro a vidličkou popučíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, olivový olej, chren, soľ, korenie, umeocot a citrónovú šťavu. Premiešame a podávame na hrianke z kváskového chleba s čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 22