Jednoduchá, rýchla, domáca alternatíva syra vyrobená z tofu, bieleho misa a kešu mlieka. Výborná na kváskový chlebík s čerstvou zeleninou alebo ako plnka do raviol či lazagní.
- Biele bio tofu
- 1-2PL kvalitného panenského olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 3 čl bieleho misa (odporúčam Makura)
- 2PL lahôdkové droždie
- 1čl bazalky
- 1/2 citróna (šťava)
- soľ podľa chuti
- cca 4- 5PL kešu mlieka (alebo podľa potreby)
- Tofu chvíľu mixujeme vo výkonnom mixéri krížovým sekáčikom. Premiestnime do misky.
- Do mixéra pretlačíme cesnak, pridáme všetky zvyšné ingrediencie s pár lyžicami mlieka a znova mixujeme s nadstavcom na sekanie/mletie. Prilejeme k tofu a dôkladne premiešame. Množstvo mlieka závisí či chceme krémovejšiu nátierku na chlieb alebo tuhšiu ako náplň do raviol.
Pozn. kešu mlieko - 1 diel kešu mixujeme samostatne, pridáme 1-2 diely vody znova mixujeme.
Dobrú chuť!
Počet videní: 39