RECEPTY

Vegan Ricotta


Jednoduchá, rýchla, domáca alternatíva syra vyrobená z tofu, bieleho misa a kešu mlieka. Výborná na kváskový chlebík s čerstvou zeleninou alebo ako plnka do raviol či lazagní.

  • Biele bio tofu
  • 1-2PL kvalitného panenského olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 čl bieleho misa (odporúčam Makura)
  • 2PL lahôdkové droždie
  • 1čl bazalky
  • 1/2 citróna (šťava)
  • soľ podľa chuti
  • cca 4- 5PL kešu mlieka (alebo podľa potreby)
  1. Tofu chvíľu mixujeme vo výkonnom mixéri krížovým sekáčikom. Premiestnime do misky.
  2. Do mixéra pretlačíme cesnak, pridáme všetky zvyšné ingrediencie s pár lyžicami mlieka a znova mixujeme s nadstavcom na sekanie/mletie. Prilejeme k tofu a dôkladne premiešame. Množstvo mlieka závisí či chceme krémovejšiu nátierku na chlieb alebo tuhšiu ako náplň do raviol.

Pozn.  kešu mlieko - 1 diel kešu mixujeme samostatne, pridáme 1-2 diely vody znova mixujeme. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 39