RECEPTY

(Ne)vajíčkový šalát


Výborná alternatíva ku starej známej klasike a ešte k tomu aj v zdravej verzii bez majonézy.

  • biele bio tofu (odporúčam Take it veggie z Kaufu)/marinované/lahôdkové
  • 1a1/2 dc kešu
  • 1/2dc vody (alebo podľa potreby)
  • 1PL lahôdkové droždie
  • po 1čl umeocot/jablčný ocot, citrónová šťava, dijónska horčica(odporúčam Emile Noel), čierna soľ kala namak
  • štipka kurkumy
  • 1/2 červenej cibule
  • 2PL pažítky
  • kvasená uhorka
  • 1-2dc hrášku
  1. Tofu zabalíme do utierky a zaťažíme aby sme ho zbavili čo najviac prebytočnej tekutiny aspoň na pol hodinu. V rukách rozlámeme na malé kúsky alebo nakrájame na menšie kocky.
  2. Červenú cibuľu, pažítku a kvasenú uhorku nakrájame na čo najjemnejšie kúsky. Hrášok povaríme chvíľu vo vode aby zmäkol, scedíme a necháme jemne vychladnúť.
  3. Kešu mixujeme vo výkonnom mixéri najskôr samostatne, potom pridáme vodu, kurkumu, horčicu, soľ, lahôdkové droždie, citrón a ocot, znova mixujeme na hladkú "majonézu". 
  4. Spojíme majonézu, tofu a zvyšné nakrájané ingrediencie, ochutnáme, poprípade dochutíme viac soľou alebo octom. Necháme zachladiť pár hodín aby sa chute prepojili.

Dobrú chuť!


Počet videní: 75