Výborná alternatíva ku starej známej klasike a ešte k tomu aj v zdravej verzii bez majonézy.
- biele bio tofu (odporúčam Take it veggie z Kaufu)/marinované/lahôdkové
- 1a1/2 dc kešu
- 1/2dc vody (alebo podľa potreby)
- 1PL lahôdkové droždie
- po 1čl umeocot/jablčný ocot, citrónová šťava, dijónska horčica(odporúčam Emile Noel), čierna soľ kala namak
- štipka kurkumy
- 1/2 červenej cibule
- 2PL pažítky
- kvasená uhorka
- 1-2dc hrášku
- Tofu zabalíme do utierky a zaťažíme aby sme ho zbavili čo najviac prebytočnej tekutiny aspoň na pol hodinu. V rukách rozlámeme na malé kúsky alebo nakrájame na menšie kocky.
- Červenú cibuľu, pažítku a kvasenú uhorku nakrájame na čo najjemnejšie kúsky. Hrášok povaríme chvíľu vo vode aby zmäkol, scedíme a necháme jemne vychladnúť.
- Kešu mixujeme vo výkonnom mixéri najskôr samostatne, potom pridáme vodu, kurkumu, horčicu, soľ, lahôdkové droždie, citrón a ocot, znova mixujeme na hladkú "majonézu".
- Spojíme majonézu, tofu a zvyšné nakrájané ingrediencie, ochutnáme, poprípade dochutíme viac soľou alebo octom. Necháme zachladiť pár hodín aby sa chute prepojili.
Počet videní: 75
