Marocký baklažánový dip s koriandrom a čilli papričkou je výborným party jedlom alebo nátierkou na kváskovú hrianku. Najlepšie chutí odležaný na druhý deň ako pri väčšine nátierok.
- 1 baklažán
- 2 hrste cherry paradajok (12-15ks)
- 3strúčiky cesnaku
- čilli paprička podľa chuti
- 2PL olivového panenského oleja
- 1čl rímskej rasce a mletej papriky
- 2 hrste čerstvého koriandra
- 1PL citrónovej šťavy
- Baklažán prekrojíme, nasolíme, necháme "spotiť" 10 minút. Opláchneme, potrieme trochou oleja a pečieme v rúre na 200 stupňov do úplného zmäknutia 20-30 minút.
- Na oleji restujeme pretlačený cesnak, na drobno nakrájané paradajky, čilli podľa chuti, pridáme rascu, mletú papriku a soľ podľa chuti. Redukujeme 15 minút.
- Hotový baklažán pomocou vidličky stiahneme zo šupky a nožom nakrájame na drobno, pridáme k zmesi paradajok, primiešame koriander a spolu premiešavame 10-15 minút. Primiešame citrónovú šťavu. Premiestnime do nádobky vhodnej do chladničky, môžeme pokvapkať olivovým olejom a posypať čerstvým koriandrom.
Počet videní: 51
