RECEPTY

Zaalouk


Marocký baklažánový dip s koriandrom a čilli papričkou je výborným party jedlom alebo nátierkou na kváskovú hrianku. Najlepšie chutí odležaný na druhý deň ako pri väčšine nátierok.

  • 1 baklažán
  • 2 hrste cherry paradajok (12-15ks)
  • 3strúčiky cesnaku
  • čilli paprička podľa chuti
  • 2PL olivového panenského oleja
  • 1čl rímskej rasce a mletej papriky
  • 2 hrste čerstvého koriandra
  • 1PL citrónovej šťavy
  1. Baklažán prekrojíme, nasolíme, necháme "spotiť" 10 minút. Opláchneme, potrieme trochou oleja a pečieme v rúre na 200 stupňov do úplného zmäknutia 20-30 minút.
  2. Na oleji restujeme pretlačený cesnak, na drobno nakrájané paradajky, čilli podľa chuti, pridáme rascu, mletú papriku a soľ podľa chuti. Redukujeme 15 minút.
  3. Hotový baklažán pomocou vidličky stiahneme zo šupky a nožom nakrájame na drobno, pridáme k zmesi paradajok, primiešame koriander a spolu premiešavame 10-15 minút. Primiešame citrónovú šťavu. Premiestnime do nádobky vhodnej do chladničky, môžeme pokvapkať olivovým olejom a posypať čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 51