RECEPTY

Nátierka z medvedieho cesnaku, reďkvičky a "tvarohu"


Lahodná vegan nátierka zo zeleného zázraku prírody, ktorý si môžete sami nazbierať. Príroda vie, čo naše telo potrebuje po dlhej zime.

  • 1/2 bieleho organického tofu natur (používam z Kaufu take it veggie)
  • trocha rastlinného mlieka
  • 1PL lahôdkové droždie
  • 5 reďkvičiek na hrubo nastrúhaných
  • 3 hrste medvedieho cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 PL masla alsan bio izbovej teploty
  • 1PL pažítka
  • himalájska soľ podľa chuti
  • voliteľné: 1PL pesta z medvedieho cesnaku, mletá paprika
  1. Do vyššej nádoby rukami rozdrobíme tofu, šťavu z nastrúhanej reďkvičky, šťavu z citróna, soľ a trocha mlieka. Mixujeme tyčovým mixérom. Podľa potreby pridáme ešte trocha mlieka, tak aby sme dosiahli roztierateľnú nátierku.
  2. Primiešame lahôdkové droždie, reďkvičku, maslo, pažítku, na drobno nakrájané listy medvedieho cesnaku a ručne vymiešame. Necháme odstáť aby sa chute prepojili.
  3. Môžeme pridať pesto z medvedieho cesnaku a  posypať mletou paprikou. Podávame s obľúbenými krekrami alebo kváskovou hriankou.



Dobrú chuť!


Počet videní: 26