Výborné a rýchle občerstvenie, u nás pohostenie pre návštevy. Chrumkavý ryžový papier naplnený zeleninovo-hubovou zmesou a k tomu pikantná sójová omáčka.
1 miska nakrájanej kapusty
1 miska nastrúhanej mrkvy
1/2 misky shitake/šampiňóny
voliteľné 1/2 bieleho/údeného bio tofu
1 strúčik cesnaku
sezamový olej
bio ryžový papier
dochutenie: Tamari omáčka, zázvor, ryžový sirup, sriracha/čilli podľa chuti
posypanie: čerstvý koriander/ jarná cibuľka
Na troche sezamového oleja restujeme zeleninu, cesnak, huby, prípadne nastrúhané tofu. Ochutíme podľa chuti zázvorom, srirachou a pár kvapkami tamari. Soľ nie je potrebná, omáčka na namáčanie je dosť slaná. Zmes necháme vychladnúť.
Ryžový papier namočíme do horúcej vody na 10 sekúnd, vyberieme z vody a položíme na dosku, kde budeme rolky plniť. Na namáčanie používam väčšiu panvicu. Rolky plníme zeleninovou zmesou. Zložíme do kapsičky, preložíme pravú, potom ľavú stranu a následne boky. Zopakujeme s ďalším papierom. Na jednu kapsičku použijeme 2 ryžové papiere.
Na troche sezamového oleja pražíme kapsičky z každej strany do chrumkava.
Omáčka na namáčanie: 2PL tamari, 1čl ryžový sirup, štipka zázvoru a cesnaku, sriracha podľa chuti, 2PL filtrovanej vody. Všetko spolu rozmiešame a podávame posypané čerstvým koriandrom.