RECEPTY

Pražené ryžové rolky


Výborné a rýchle občerstvenie, u nás pohostenie pre návštevy. Chrumkavý ryžový papier naplnený zeleninovo-hubovou zmesou a k tomu pikantná sójová omáčka.

  • 1 miska nakrájanej kapusty
  • 1 miska nastrúhanej mrkvy
  • 1/2 misky shitake/šampiňóny
  • voliteľné 1/2 bieleho/údeného bio tofu
  • 1 strúčik cesnaku
  • sezamový olej
  • bio ryžový papier 
  • dochutenie: Tamari omáčka, zázvor, ryžový sirup, sriracha/čilli podľa chuti 
  • posypanie: čerstvý koriander/ jarná cibuľka
  1. Na troche sezamového oleja restujeme zeleninu, cesnak, huby, prípadne nastrúhané tofu. Ochutíme podľa chuti zázvorom, srirachou a pár kvapkami tamari. Soľ nie je potrebná, omáčka na namáčanie je dosť slaná. Zmes necháme vychladnúť.
  2. Ryžový papier namočíme do horúcej vody na 10 sekúnd, vyberieme z vody a položíme na dosku, kde budeme rolky plniť. Na namáčanie používam väčšiu panvicu. Rolky plníme zeleninovou zmesou. Zložíme do kapsičky, preložíme pravú, potom ľavú stranu a následne boky. Zopakujeme s ďalším papierom. Na jednu kapsičku použijeme 2 ryžové papiere.
  3. Na troche sezamového oleja pražíme kapsičky z každej strany do chrumkava.
  4. Omáčka na namáčanie: 2PL tamari, 1čl ryžový sirup, štipka zázvoru a cesnaku, sriracha podľa chuti, 2PL filtrovanej vody. Všetko spolu rozmiešame a podávame posypané čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 35