RECEPTY

"Tatarák"


Lahodná a ohľaduplná zeleninová verzia zdravého tataráku. Mňam..

  • 1PL panenský olivový olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 menší baklažán
  • 1 červená paprika
  • 8 cherry paradajok
  • 1-2 čl kvalitnej dijónskej horčice
  • himalájska soľ a domáca sriracha/ čilli podľa chuti
  • tamari na dochutenie
  1. Najskôr prekrojíme baklažán, osolíme ho a necháme odstáť aby sme ho zbavili horkosti, potom umyjeme a nakrájame na kocky.
  2. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme nakrájaný cesnak a papriku. Chvíľu restujeme, podlejeme trochou filtrovanej vody a dusíme.
  3. Pridáme baklažán spolu s nakrájanými paradajkami. Osolíme, pridáme srirachu a dusíme do zmäknutia, ak je to potrebné podlievame trochou vody.
  4. Presunieme do vyššej nádoby, pridáme horčicu s tamari a tyčovým mixérom mixujeme na jemnú nátierku alebo len čiastočne na nátierku s kúskami zeleniny.
  5. Podávame na kváskovej hrianke s obľúbenými mikrobylinkami alebo čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 19