Lahodná a ohľaduplná zeleninová verzia zdravého tataráku. Mňam..
- 1PL panenský olivový olej
- 1 väčšia cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 menší baklažán
- 1 červená paprika
- 8 cherry paradajok
- 1-2 čl kvalitnej dijónskej horčice
- himalájska soľ a domáca sriracha/ čilli podľa chuti
- tamari na dochutenie
- Najskôr prekrojíme baklažán, osolíme ho a necháme odstáť aby sme ho zbavili horkosti, potom umyjeme a nakrájame na kocky.
- Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme nakrájaný cesnak a papriku. Chvíľu restujeme, podlejeme trochou filtrovanej vody a dusíme.
- Pridáme baklažán spolu s nakrájanými paradajkami. Osolíme, pridáme srirachu a dusíme do zmäknutia, ak je to potrebné podlievame trochou vody.
- Presunieme do vyššej nádoby, pridáme horčicu s tamari a tyčovým mixérom mixujeme na jemnú nátierku alebo len čiastočne na nátierku s kúskami zeleniny.
- Podávame na kváskovej hrianke s obľúbenými mikrobylinkami alebo čerstvou bazalkou.
Počet videní: 161
