Jednoduchý recept, ideálne párty jedlo plné čerstvej zeleniny zabalenej v ryžovom papieri s návykovo chutnou omáčkou. Každý kto ochutná si prosí recept.
Ryžový papier
Čerstvý šalát
Kapusta
Uhorka
Paprika
Mrkva
Čerstvá bazalka
Avokádo
Omáčka
1dc arašidového masla
1 strúčik pretlačeného cesnaku
kúsok nastrúhaného zázvoru
1 PL citrónová šťava
2PL tamari (sójová omáčka)
1 PL ryžový sirup
1 PL sezamový olej
½ čl sriracha (alebo čilli)
Trocha vody na zriedenie
Najskôr si pripravíme arašídovú omáčku zmiešaním všetkých ingrediencií, najlepšie tyčovým mixérom. Množstvo si môžete doladiť presne podľa svojich chutí.
zeleninu nakrájame na tenké pásiky, množstvo závisí podľa toho, koľko ryžového papiera chcete naplniť. Avokádo krájame na tenké plátky.
Ryžový papier namočíme na chvíľu do vody, preložíme na pracovnú dosku a plníme chrumkavým šalátovým listom, na rezance nakrájanou kapustou, paprikou, uhorkou a mrkvou, na vrch uložíme lístky bazalky. Najprv zavinieme bočné kraje a potom stlačíme a rolujeme ako palacinky do polovice. Na zvyšok papiera poukladáme nakrájané avokádo a zrolujeme zbytok ryžového papiera. Prerežeme na polovicu a podávame s arašidovou omáčkou.