Ak máte pocit, že bez mäsa to asi nezvládnete, skúste ochutnať seitan. Tento obed zbožňujeme, pripravujeme ho aj našim babkám a má úspech aj u nich. Chutné, zdravé, komplexné jedlo zložené z obilniny, zeleniny a strukoviny.
• balenie seitanu špeciál
• 1 mrkva
• 10cm pór
• 1 strúčik cesnaku
• 1 menšia cibuľa
• 1 hrnček (2dc) hrach žltý polený
• Trocha riasy Kombu
• sezamový olej
• himalájska soľ, tamari, sladké bio curry
• voliteľné: sezam, lahôdkové droždie
1. Hrach si namočíme na noc do vody. Ráno vodu vymeníme, tak 1-2cm nad hladinu a varíme s riasou Kombu najlepšie v tlakovom hrnci 30 minút.
2. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme uvarený hrach, osolíme a chvíľu ešte povaríme, nech sa vyparí nadbytočná voda. Rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú kašu.
3. Seitan špeciál nakrájame na plátky a restujeme na troche oleja do chrumkava. Ochutíme tamari, prípadne posypeme trochou lahôdkového droždia a sezamom.
4. Mrkvu a pór nakrájame na pásiky, restujeme na troche oleja a cesnaku. Ochutíme soľou, tamari a curry korením, prípadne sezamom.
5. Tanier doplníme sezónnou čerstvou zeleninou alebo šalátom, mimo sezóny domácim pickles.
Dobrú chuť!