RECEPTY

Grilovaný seitan s mrkvou a pórom na hrachovom pyré


Ak máte pocit, že bez mäsa to asi nezvládnete, skúste ochutnať seitan. Tento obed zbožňujeme, pripravujeme ho aj našim babkám a má úspech aj u nich. Chutné, zdravé, komplexné jedlo zložené z obilniny,  zeleniny a strukoviny. 

• balenie seitanu špeciál

• 1 mrkva

• 10cm pór

• 1 strúčik cesnaku

• 1 menšia cibuľa

• 1 hrnček (2dc) hrach žltý polený

• Trocha riasy Kombu

• sezamový olej

• himalájska soľ, tamari, sladké bio curry

• voliteľné: sezam, lahôdkové droždie


1. Hrach si namočíme na noc do vody. Ráno vodu vymeníme, tak 1-2cm nad hladinu a varíme s riasou Kombu najlepšie v tlakovom hrnci 30 minút.

2. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme uvarený hrach, osolíme a chvíľu ešte povaríme, nech sa vyparí nadbytočná voda. Rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú kašu. 

3. Seitan špeciál nakrájame na plátky a restujeme na troche oleja do chrumkava. Ochutíme tamari, prípadne posypeme trochou lahôdkového droždia a sezamom.

4. Mrkvu a pór nakrájame na pásiky, restujeme na troche oleja a cesnaku. Ochutíme soľou, tamari a curry korením, prípadne sezamom.

5. Tanier doplníme sezónnou čerstvou zeleninou alebo šalátom, mimo sezóny domácim pickles.


Dobrú chuť!


Počet videní: 47