RECEPTY

Špagety s pestom a grilovanou zeleninou


Zdravé, jednoduché a veľmi chutné cestoviny so sezónnou zeleninou - kráľovnou špargľou. Prirodzene bezlepkové a bez laktózy.

  • kukuričné/celozrnné ryžové špagety
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ zväyku zelenej špargle
  • ½ cukety
  • hrsť hrášku
  • himalájska soľ podľa chuti
  • Pesto- 3PL píniové oriešky/slnečnica, 1 malý strúčik cesnaku, 20g balenie čerstvej bazalky (listy), 1PL lahôdkové droždie, 3PL olivový olej, 3PL hrášku
  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Na 1PL olivového oleja restujeme nakrájanú šalotku na polmesiačiky do zlatista, pretlačíme cesnak, pridáme nakrájanú cuketu a špargľu. (konce špargle odlomíme, zvyšok dôkladne umyjeme a nakrájame) Osolíme, primiešame hrášok a spolu restujeme cca 10 minút, kým zelenina nezmäkne. (špargľa ostane chrumkavá, tak je najchutnejšia)
  3. Pesto- píniové oriešky alebo slnečnicu opražíme na suchej panvici, preložíme do vyššej nádoby a spolu so všetkými zvyšnými ingredienciami mixujeme tyčovým mixérom na konzistenciu pesta. 
  4. Cestoviny premiešame s pestom a grilovanou zeleninou.

TIP: ak chceme pesto slané, hrášok povaríme 3-5 minút v osolenej vode. (alebo miesto soli pridáme do pesta biele miso)

Dobrú chuť!


Počet videní: 89