RECEPTY

Vegan arrabbiata


Jednoduché, rýchle, bezlepkové cestoviny pre milovníkov chilli, zjemnené domácou kešu smotanou.

  • kukuričné špagety/penne
  • olivový olej
  • 8-10 sparených paradajok/ 2dc passata
  • 5ks šampiňónov
  • šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka/petržlenová vňať
  • himalájska soľ, chilli/domáca sriraccha podľa chuti
  • 1dc suché biele víno (voliteľné)
  • 5PL domáca kešu smotna


  1. Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale.
  2. Na troche olivového oleja restujeme na drobno nakrájanú šalotku do zlatista, po chvíli pridáme nakrájaný cesnak, umyté, na štvrtiny prekrojené huby. Osolíme podľa chuti, pridáme čilli a spolu všetko chvíľu restujeme. Podlejeme vínom, čakáme, kým sa všetko víno odparí.
  3. Pridáme sparené paradajky zbavené šupky, ktoré mixujeme tyčovým mixérom. Necháme prejsť varom a zredukovať na polovicu alebo použijeme hotovú passatu.
  4. Primiešame kešu smotanu, prehrejeme, aby sa chute prepojili.
  5. Na záver primiešame nakrájanú čerstvú bazalku, uvarené cestoviny, premiešame a podávame. Môžeme posypať rýchlym "parmezánom" (konopné semienka s lahôdkovým droždím v pomere 1:1)

TIP: miesto vína poslúži ako náhrada pár kvapiek umeoctu (pridať do uvarenej omáčky)

Dobrú chuť!


Počet videní: 33