Pre nás najchutnejšie bryndzové halušky, sú navyše
bezlepkové, rýchlo a jednoducho pripravené a vyrobené zo zdravých
ingrediencií. Na dochutenie sme použili
biele miso, tamari omáčku a umeocot.
Vegan bryndza
1 lahôdkové alebo marinované tofu
(použili sme Lunter)
1PL biele miso
1čl tamari
1čl umeocot
1-2 PL pažítka
Trocha mandľového mlieka/sójového
jogurtu na rozriedenie
Na troche oleja restujeme na
drobno nakrájaný tempeh do chrumkava.
Bryndzu si vyrobíme veľmi
jednoducho, všetky ingrediencie okrem pažítky mixujeme v mixéri na hladký
krém. Potom len primešame nasekanú pažítku. Chuť si môžeme zdokonaliť presne na
mieru, pridávaním v rôznom pomere sójovky, umeocta alebo pažítky.
Halušky – všetky suroviny
zmiešame, necháme chvíľu odstáť a cez haluškár hádžeme do vriacej, mierne
osolonej vody, ak vyplávu na povrch, necháme minútku povariť a scedíme.
(bezlepkové cesto je lepšie spraviť hustejšie, variť vo väčšom množstve vody
a udržiavať ju vriacu, aby sa halušky nerozvarili)
K hotovým haluškám
primiešame vegan bryndzu, posypeme tempehom, pažítkou alebo jarnou cibuľkou,
ozdobíme tanier česrtvou redkvičkou, klíčkami alebo čímkoľvek, čo máme radi
a práve po ruke.