RECEPTY

Ohľaduplné “bryndzáky“ so “slaninkou“


Pre nás najchutnejšie bryndzové halušky, sú navyše bezlepkové, rýchlo a jednoducho pripravené a vyrobené zo zdravých ingrediencií.  Na dochutenie sme použili biele miso, tamari omáčku a umeocot. 

Vegan bryndza

  • 1 lahôdkové alebo marinované tofu (použili sme Lunter)
  • 1PL biele miso
  • 1čl tamari
  • 1čl umeocot
  • 1-2 PL pažítka
  • Trocha mandľového mlieka/sójového jogurtu na rozriedenie

Halušky

  • 250g ovsené vločky pomleté na múku
  • 4 dc filtrovaná voda
  • ½ čl soli, nori vločiek a kurkumy
  • Sezamový olej (nemusí byť)
  • Posypanie: tempeh, jarná cibuľka/smažená cibuľa/pažítka, klíčky 
  1. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájaný tempeh do chrumkava.
  2. Bryndzu si vyrobíme veľmi jednoducho, všetky ingrediencie okrem pažítky mixujeme v mixéri na hladký krém. Potom len primešame nasekanú pažítku. Chuť si môžeme zdokonaliť presne na mieru, pridávaním v rôznom pomere sójovky, umeocta alebo pažítky.  
  3. Halušky – všetky suroviny zmiešame, necháme chvíľu odstáť a cez haluškár hádžeme do vriacej, mierne osolonej vody, ak vyplávu na povrch, necháme minútku povariť a scedíme. (bezlepkové cesto je lepšie spraviť hustejšie, variť vo väčšom množstve vody a udržiavať ju vriacu, aby sa halušky nerozvarili)
  4. K hotovým haluškám primiešame vegan bryndzu, posypeme tempehom, pažítkou alebo jarnou cibuľkou, ozdobíme tanier česrtvou redkvičkou, klíčkami alebo čímkoľvek, čo máme radi a práve po ruke. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 24