RECEPTY

(NE)Granadír


Aj bez zemiakov a múčnej cestoviny môže byť granadír úplne dokonalým jedlom. Tento je vytvorený z pohánkovej cestoviny a polentových "zemiakov", ktoré sú doplnené o čerstvý šalát a kvasenú uhorku. Posypeme obľúbenými klíčkami a zdravo chutný obed či večera je na svete. 

  • Pohánkové fusilly (odporúčam Šmajstrla)
  • 1 diel polenty /maslová tekvica
  • 3 diely mandľové mlieko/alebo iné
  • 1 cibuľa
  • Sezamový olej
  • Himalájska soľ, rasca, mletá paprika, petržlenová vňať
  1. Najskôr uvaríme polentu v 3 dieloch mlieka so štipkou soli a najlepšie trochou riasy arame. Varíme na miernom ohni približne 20-30 minút. Vznikne nám tuhá kaša, ktorú prenesieme na veľký tanier v tenkej vrstve a necháme úplne vychladnúť. Nakrájame na malé kocky, či obdĺžniky.
  2. Cestoviny varíme podľa návodu na obale.
  3. Na oleji restujeme cibuľu, nakrájanú na tenké plátky do zlatohneda, pridáme rascu, soľ podľa chuti a nakrájanú polentu, dobre spolu opražíme do chrumkava, z každej strany. Primiešame mletú červenú papriku, nakrájanú vňať a uvarenú cestovinu, všetko spolu dobre premiešame aby sa chute prepojili.
  4. Podávame posypané klíčkami alebo poľníčkom spolu s kvasenou uhorkou alebo uhorkovým, či cviklovo chrenovým šalátom s umeoctom.

Tip: Vynikajúce a časovo rýchlejšie je miesto polenty použiť maslovú tekvicu, ošúpanú, nakrájanú na kocky a varenú pár minút vo vode do zmäknutia.

Dobrú chuť!


Počet videní: 79