Aj bez zemiakov a múčnej cestoviny môže byť granadír
úplne dokonalým jedlom. Tento je vytvorený z pohánkovej cestoviny
a polentových "zemiakov", ktoré sú doplnené o čerstvý šalát a kvasenú uhorku. Posypeme
obľúbenými klíčkami a zdravo chutný obed či večera je na svete.
- Pohánkové fusilly (odporúčam Šmajstrla)
- 1 diel polenty /maslová tekvica
- 3 diely mandľové mlieko/alebo iné
- 1 cibuľa
- Sezamový olej
- Himalájska soľ, rasca, mletá
paprika, petržlenová vňať
- Najskôr uvaríme polentu v 3
dieloch mlieka so štipkou soli a najlepšie trochou riasy arame. Varíme na
miernom ohni približne 20-30 minút. Vznikne nám tuhá kaša, ktorú prenesieme na veľký tanier v tenkej vrstve
a necháme úplne vychladnúť. Nakrájame na malé kocky, či obdĺžniky.
- Cestoviny varíme podľa návodu na
obale.
- Na oleji restujeme cibuľu, nakrájanú na
tenké plátky do zlatohneda, pridáme rascu, soľ podľa chuti
a nakrájanú polentu, dobre spolu opražíme do chrumkava, z každej
strany. Primiešame mletú červenú papriku, nakrájanú vňať a uvarenú
cestovinu, všetko spolu dobre premiešame aby sa chute prepojili.
- Podávame posypané klíčkami alebo
poľníčkom spolu s kvasenou uhorkou alebo uhorkovým, či cviklovo chrenovým
šalátom s umeoctom.
Tip: Vynikajúce a časovo rýchlejšie je miesto polenty použiť maslovú tekvicu, ošúpanú, nakrájanú na kocky a varenú pár minút vo vode do zmäknutia.
Dobrú chuť!
Počet videní: 79
