RECEPTY

Pohánkové fusily s “tvarohom“ a zeleninou preliate tahini


Náš obľúbený a rýchly obed pre všetkých, vhodný aj pre deti, samozrejme bez čilli a s malým množstvom soli. J

  • ½ balenie pohánkové fusilly (odporúčam Šmajstrla)
  • 10cm pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1dc hrášok
  • Biele tofu (alebo marinované)
  • Tamari, himalájska soľ, sriracha/čilli, rasca/mahá korenie podľa chuti
  • Tahini na poliatie
  • Voliteľné : koriander/mikrohrášok, reďkovka, jarná cibuľka, pickles
  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Na troche sezamového oleja v malom hrnci restujeme pretlačený cesnak, trocha rasce, pridáme v rukách rozmrvené tofu, soľ podľa chuti, premiešame a podlejeme 1dc vody, dusíme pod pokrievkou 10 minút.
  3. Pór nakrájame na polkolieska, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu restujeme na panvici na troche sezamového oleja s trochou rasce a soli. Pridáme hrášok, chvíľu ešte restujeme, primiešame dusené tofu, ak tam ostala tekutina, necháme ju vyvariť, na záver dochuchíte tamari.
  4. V malej miske si zmiešame tahini so srirachou/čilli podľa chuti.
  5. Cestoviny na tanieri pokvapkáme tahini omáčkou a podľa chuti posypeme čerstvým koriandrom alebo mikrohráškom, reďkovkou, jarnou cibuľkou alebo domácim pickles.  
Dobrú chuť!

Počet videní: 28