RECEPTY

Pečená zelenina s marinovaným tofu a dipom


Jednoduché a veľmi chutné jedlo z rúry, ktoré v zimných mesiacoch posilní ľadviny.

Pečená zelenina

  • 1batat
  • 1 cvikla
  • 1 mrkva
  • 1menšia cuketa
  • 1 zemiak
  • dochutenie: sezamový olej, soľ, kurkuma, rasca, ryžová múka, lahôdkové droždie, mletá paprika

Tofu

  • 1 marinované alebo údené tofu
  • marináda: sezamový olej, po 1čl domáce pomodoro, tamari, lahôdkové droždie, ryžový sirup, strúčik pretlačeného cesnaku

Dip

  • tofunéza/mayonette
  • trocha tahini, umeoctu, domáceho pomodora a čilli
  1. Zeleninu nakrájame na kolieska a dobre premiešame s olejom a koreninami, pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov 30 minút. Základom chrumkavej zeleniny je aby bola v tenkej vrstve, aby sa neprekrývala, ak robíme väčšie množstvo použijeme 2 plechy.
  2. Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrediencií. Tofu nakrájame na plátky a premiešame v marináde. Na panvici opekáme z oboch strán do chrumkava. Alebo pridáme k zemiakom do rúry 10 minút pred koncom pečenia.
  3. Dip pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencií podľa svojej chuti.
  4. Podávame pečenú zeleninu s marinovaným tofu a dipom, môžeme posypať rukolou a sezamom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 10