Seitan s grilovanými lúskami na horčicovej omáčke s pečenými zemiakmi
Jednoduché, v celku rýchle uvarený obed alebo večera, ktoré chutí aj mäsožrútom, ktorí seitan a rastlinnú variantu horčicovej omáčky ešte nejedli :)
sezamový olej
balenie seitanu špeciál (tamari a lahôdkové droždie na dochutenie)
lúsky (strúčik pretlačeného cesnaku, tamari a lahôdkové droždie)
menšie zemiaky (na dochutenie: soľ, mletá paprika, rasca, kurkuma, trocha ryžovej múky, olej)
Omáčka
1 menšia šalotka
2-3dc zeleninového vývaru (alebo voda s mrkvou, sedanom a bobkovým listom)
2dc domácej kešu smotany
2-3čl dijónskej horčice (odporúčam Emile Noel)
1PL lahôdkové droždie
soľ, čierne korenie, štipka kurkumy, umeocot na dochutenie
Najviac času zaberú asi zemiaky, nakrájame ich na osminky a premiešame s olejom a koreninami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov na papieri na pečenie do chrumkava cca 25-30 minút.
Lúsky povaríme 5 minút vo vriacej vode a scedíme. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájaný cesnak, soľ, pridáme lúsky a spolu restujeme. Na záver dochutíme tamari omáčkou a lahôdkovým droždím.
Seitan nakrájame na plátky a restujeme do chrumkava, taktiež na záver dochutíme tamari omáčkou a lahôdkovým droždím.
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú šalotku, podlejeme vývarom a necháme prejsť varom, zalejeme kešu smotanou, pridáme horčicu, soľ, korenie, kurkumu a varíme kým omáčka nezhustne. Na záver dochutíme umeoctom a lahôdkovým droždím.
Servírujeme pečené zemiaky, horčicovú omáčku, seitan a grilované lúsky.