RECEPTY

Seitan s grilovanými lúskami na horčicovej omáčke s pečenými zemiakmi


Jednoduché, v celku rýchle uvarený obed alebo večera, ktoré chutí aj mäsožrútom, ktorí seitan a rastlinnú variantu horčicovej omáčky ešte nejedli :)

  • sezamový olej
  • balenie seitanu špeciál (tamari a lahôdkové droždie na dochutenie)
  • lúsky (strúčik pretlačeného cesnaku, tamari a lahôdkové droždie)
  • menšie zemiaky (na dochutenie: soľ, mletá paprika, rasca, kurkuma, trocha ryžovej múky, olej)

Omáčka

  • 1 menšia šalotka
  • 2-3dc zeleninového vývaru (alebo voda s mrkvou, sedanom a bobkovým listom)
  • 2dc domácej kešu smotany
  • 2-3čl dijónskej horčice (odporúčam Emile Noel)
  • 1PL lahôdkové droždie
  • soľ, čierne korenie, štipka kurkumy, umeocot na dochutenie
  1. Najviac času zaberú asi zemiaky, nakrájame ich na osminky a premiešame s olejom a koreninami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov na papieri na pečenie do chrumkava cca 25-30 minút.
  2. Lúsky povaríme 5 minút vo vriacej vode a scedíme. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájaný cesnak, soľ, pridáme lúsky a spolu restujeme. Na záver dochutíme tamari omáčkou a lahôdkovým droždím.
  3. Seitan nakrájame na plátky a restujeme do chrumkava, taktiež na záver dochutíme tamari omáčkou a lahôdkovým droždím.
  4. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú šalotku, podlejeme vývarom a necháme prejsť varom, zalejeme kešu smotanou, pridáme horčicu, soľ, korenie, kurkumu a varíme kým omáčka nezhustne. Na záver dochutíme umeoctom a lahôdkovým droždím.
  5. Servírujeme pečené zemiaky, horčicovú omáčku, seitan a grilované lúsky.

Dobrú chuť!


Počet videní: 19