Seitan s restovanými lúskami, hráškom a kukuricou na morockom korení
Veľmi jednoduchá a rýchle pripravená veľmi chutná večera alebo obed.
balenie seitanu špeciál (tamari a lahôdkové droždie na dochutenie)
sezamový olej
lúsky, hrášok, kukurica
1 šalotka alebo červená cibuľa
2 strúčiky seitanu
1-2PL domáceho pomodora
dochutenie: soľ, korenie ras el hanout (používam z Lidlu)
podávanie: obľúbená ryža, čerstvý koriander, čierny sezam
Seitan nakrájame na plátky a restujeme na sezamovom oleji do chrumkava, na záver dochutíme trochou tamari a lahôdkovým droždím.
Lúsky varíme vo vode 5 minút, scedíme. Na oleji restujeme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie ras el hanout cca 1/2čl, pridáme lúsky, hrášok a kukuricu, premiešame, pridáme pomodoro, podlejeme 1dc vody a necháme chvíľu povariť aby sa chute prepojili.
Ryžu varíme podľa návodu.
Podávame seitan s ryžou a restovanou zeleninou, posypeme koriandrom, čiernym sezamom a k jedlu sa hodí trocha obľúbeného pickles, nielen chuťovo ale aj na doplnenie živín a probio.