RECEPTY

Seitan s restovanými lúskami, hráškom a kukuricou na morockom korení


Veľmi jednoduchá a rýchle pripravená veľmi chutná večera alebo obed.

  • balenie seitanu špeciál (tamari a lahôdkové droždie na dochutenie)
  • sezamový olej
  • lúsky, hrášok, kukurica
  • 1 šalotka alebo červená cibuľa
  • 2 strúčiky seitanu
  • 1-2PL domáceho pomodora
  • dochutenie: soľ, korenie ras el hanout (používam z Lidlu)
  • podávanie: obľúbená ryža, čerstvý koriander, čierny sezam
  1. Seitan nakrájame na plátky a restujeme na sezamovom oleji do chrumkava, na záver dochutíme trochou tamari a lahôdkovým droždím.
  2. Lúsky varíme vo vode 5 minút, scedíme. Na oleji restujeme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie ras el hanout cca 1/2čl, pridáme lúsky, hrášok a kukuricu, premiešame, pridáme pomodoro, podlejeme 1dc vody a necháme chvíľu povariť aby sa chute prepojili.
  3. Ryžu varíme podľa návodu.
  4. Podávame seitan s ryžou a restovanou zeleninou, posypeme koriandrom, čiernym sezamom a k jedlu sa hodí trocha obľúbeného pickles, nielen chuťovo ale aj na doplnenie živín a probio.

Dobrú chuť!


Počet videní: 9