omáčka chimichurri - hrsť petržlenovej vňate, pol hrste koriandrovej vňate, strúčik cesnaku, 1PL umeoctu/citrón so soľou, 2-3PL olivového oleja, čilli podľa chuti
Zeleninu potrieme trochou marinády a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
Polentu s trochou soli uvaríme podľa návodu na obale. Karfiol varíme vo vode s trochou soli, po uvarení scedíme, vodu si odložíme bokom, ak by sme potrebovali zriediť polentu. Karfiol pridáme k polente a tyčovým mixérom mixujeme, môžeme pridať trocha lahôdkového droždia a kúsok masla naturli.
Seitan rozrežeme na tenšie platy, tak aby nám vznikli menšie "steaky" a potrieme pripravenou marinádou. Pečieme na panvici s vetvičkou rozmarínu z oboch strán.
Chimichurri omáčku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií pomocou mixéru.
Servírujeme na tanieri polentovú kašu, seitan, pečenú zeleninu a pokvapkáme chimichurri omáčkou. Môžeme ozdobiť reďkovkovými klíčkami.