RECEPTY

Seitan na spôsob steaku, s pečenou zeleninou, karfiolovou polentou a chimichuri


Vynikajúce jedlo plné chutí môže byť aj takto vo vegan verzii.

  • balenie seitanu špeciál
  • marináda: pretlačený strúčik cesnaku, olivový olej, soľ, vetvička rozmarínu, čierne korenie
  • pečená zelenina - baby mrkva, baby brokolica, fenikel alebo čokoľvek obľúbené
  • 1dc polenty
  • miska karfiolu/paštrnáku
  • omáčka chimichurri - hrsť petržlenovej vňate, pol hrste koriandrovej vňate, strúčik cesnaku, 1PL umeoctu/citrón so soľou, 2-3PL olivového oleja, čilli podľa chuti
  1. Zeleninu potrieme trochou marinády a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
  2. Polentu s trochou soli uvaríme podľa návodu na obale. Karfiol varíme vo vode s trochou soli, po uvarení scedíme, vodu si odložíme bokom, ak by sme potrebovali zriediť polentu. Karfiol pridáme k polente a tyčovým mixérom mixujeme, môžeme pridať trocha lahôdkového droždia a kúsok masla naturli.
  3. Seitan rozrežeme na tenšie platy, tak aby nám vznikli menšie "steaky" a potrieme pripravenou marinádou. Pečieme na panvici s vetvičkou rozmarínu z oboch strán.
  4. Chimichurri omáčku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií pomocou mixéru.
  5. Servírujeme na tanieri polentovú kašu, seitan, pečenú zeleninu a pokvapkáme chimichurri omáčkou. Môžeme ozdobiť reďkovkovými klíčkami.

Dobrú chuť!


Počet videní: 14