RECEPTY

Pšenové šišky s makom, mandľovým karamelom a kokosovou šľahačkou


Zdravé a veľmi chutné pšenovo kokosové šišky, ktoré potešia brušká malých aj veľkých jedákov.

  • 1dc pšena
  • 3 dc mandľového mlieka
  • 1-2PL kokosu
  • bio vanilkový puding
  • omáčka : mandľové maslo, datľový sirup, škorica, trocha mlieka
  • šľahačka: tuhá časť kokosového mlieka z plechovky (používam Vilgain)
  • sezónne ovocie
  1. Pšeno sparíme 3x vriacou vodou a varíme v mlieku cca 20 minút, 10 minút necháme dôjsť pod pokrievkou, ešte do teplého primiešame kokos, necelý puding (podľa potreby) a dobre premiešame lyžicou. Vznikne nám súdžne nelepivé cesto, necháme vychladnúť a rukami tvarujeme šišky. Varíme vo vriacej vode, kým vyplávu na povrch cca 5-10 minút.
  2. Omáčku pripravíme zahriatím všetkých ingrediencií.
  3. Šľahačku pripravíme vyšľahaním tuhej časti kokosového mlieka.
  4. Šišky podávame posypané mletým makom, preliate mandľovým karamelom so sezónnym ovocím, dozdobené šľahačkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 35