Lahodné a veľmi jednoduché domáce gnocci, ktoré sa rozplývajú v ústach, dosiahneme ich s použitím malého množstvom múky. Môžeme ich pripraviť z brokolice alebo karfiolu, skutočne recept zaberie málo času.
Brokolicu rozoberieme na ružičky a varíme v osolenej vode do zmäknutia, cca 15 minút. Alebo ju naparíme, mixujeme tyčovým mixérom a ešte do teplej primiešame preosiate múky. Vypracujeme vláčne cesto a na jemne pomúčenej doske (použijeme ryžovú múku) tvarujeme valčeky a z nich odkrajujeme ľubovoľné gnocci alebo z cesta odstrihujeme nožnicami gnocci a varíme v osolenej vriacej vode, kým vyplávu na povrch cca 2 minúty.
Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, vývar alebo trocha vody z cestovín a domácu kešu smotanu, osolíme, okoreníme, pridáme kari a chvíľu spolu prehrejeme. Pridáme uvarené gnocci, dochutíme umeoctom a primiešame lahôdkové droždie. Posypeme klíčkami alebo rukolou a podávame.
Kešu smotana - 1 diel kešu orechov, 3 diely vody, mixujeme najskôr orechy samostatne, potom s vodou na hladkú smotanu.