RECEPTY

Zapečené sójové tacos


Kvalitné, domáce tacos zo špaldovej múky plnené zeleninovo-sójovou zmesou s guacamole. Vynikajúce zeleninové hranolky doplnené o menej využívanú zeleninu v kuchyni ako topinambur a kvaka sú skvelým doplnkom k tacos.

  • domáce špaldové tortilly
  • sójový granulát
  • 2 farebné papriky/kapie
  • červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1dc pomodora
  • dochutenie: soľ, čilli, tamari, lahôdkové droždie
  • sezamový/olivový olej
  • voliteľné: obľúbený rastlinný syr napr. od Violife (čedar/gouda)
  • zeleninové hranolky - kvaka, topinambur, mrkva, repa, batat
  • guacamole (1 zrelé avokádo, 1 paradajka, trocha červenej cibule, strúčik cesnaku, soľ, korenie, citrónová šťava)

  1. Najskôr pripravíme mini tortilly. Vykrajovala som pomocou malej pokrievky.
  2. Granulát varíme cca 5 minút, potom scedíme a necháme poriadne odkvapkať.
  3. Na oleji restujeme pretlačený cesnak a pridáme sójový granulát, opekáme do zlatista, dochutíme soľou, korením, tamari a lahôdkovým droždím. Pridáme pomodoro a chvíľu spolu restujeme. Premiestnime na tanier.
  4. Na oleji restujeme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a primiešame papriku. Po chvíli pridáme ochutený granulát, premiešame a môžeme dochutiť čilli.
  5. Na tortillu navrstvíme cca 2PL zeleninovo-sójovej zmesi a tortilly ukladáme tesne vedľa seba, vrch posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme na 170 stupňov 10 minút.
  6. Ako prílohu podávame zeleninu nakrájanú na hranolčeky, ochutíme sezamovým olejom, soľou, rascou, obľúbenou bylinkou a pečieme na 200 stupňov cca 30 minút.
  7. Guacamole pripravíme popučením avokáda, ku ktorému pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a paradajku, pretlačený cesnak, soľ, korenie a citrónovú šťavu.
  8. Tacos podávame posypané čerstvým koriandrom so zeleninovými hranolkami a guacamole.

Tip: miesto kupovaného vegan syru si môžeme pripraviť domáci kešu čedar.

Dobrú chuť!


Počet videní: 22