Kvalitné, domáce tacos zo špaldovej múky plnené zeleninovo-sójovou zmesou s guacamole. Vynikajúce zeleninové hranolky doplnené o menej využívanú zeleninu v kuchyni ako topinambur a kvaka sú skvelým doplnkom k tacos.
Najskôr pripravíme mini tortilly. Vykrajovala som pomocou malej pokrievky.
Granulát varíme cca 5 minút, potom scedíme a necháme poriadne odkvapkať.
Na oleji restujeme pretlačený cesnak a pridáme sójový granulát, opekáme do zlatista, dochutíme soľou, korením, tamari a lahôdkovým droždím. Pridáme pomodoro a chvíľu spolu restujeme. Premiestnime na tanier.
Na oleji restujeme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a primiešame papriku. Po chvíli pridáme ochutený granulát, premiešame a môžeme dochutiť čilli.
Na tortillu navrstvíme cca 2PL zeleninovo-sójovej zmesi a tortilly ukladáme tesne vedľa seba, vrch posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme na 170 stupňov 10 minút.
Ako prílohu podávame zeleninu nakrájanú na hranolčeky, ochutíme sezamovým olejom, soľou, rascou, obľúbenou bylinkou a pečieme na 200 stupňov cca 30 minút.
Guacamole pripravíme popučením avokáda, ku ktorému pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a paradajku, pretlačený cesnak, soľ, korenie a citrónovú šťavu.
Tacos podávame posypané čerstvým koriandrom so zeleninovými hranolkami a guacamole.
Tip: miesto kupovaného vegan syru si môžeme pripraviť domáci kešu čedar.