Milujem jedla kde je kopec zeleniny, ktoré sú doplnené o obilninu a rastlinnú bielkovinu, podčiarknuté dokonalým dipom.
- bio údené tofu (odporúčam Take it veggie z Kaufu), marináda (tamari, umeocot, čilli, cesnak, sezamový olej)
- 1dc quinoa
- 1dc ryža
- uhorka hadovka, marináda (umeocot, sezamový olej, čilli, čierny sezam)
- brokolica
- mrkva
- avokádo
- trocha obľúbeného šalátu a červenej kapusty
- mikrobylinky
- čierny a biely sezam na posypanie
- dip- 6PL tahini, 2 PL tamari, 1PL ryžový sirup, ½ -1 čl sriracha alebo čilli, 1PL sezamový olej, pretlačený strúčik cesnaku, trocha čerstvého zázvoru (alebo sušený), voda na zriedenie omáčky
- Najskôr uvaríme obilniny zvlášť, podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy arame.
- Uhorku nastrúhame na plátky a zmiešame s marinádou, necháme odstáť.
- Pripravíme tahini dip zmiešaním všetkých ingrediencií.
- Brokolicu chvíľu sparíme v osolenej vode.
- Mrkvu nakrájame na plátky a krátko restujeme na troche sezamového oleja, dochutíme tamari omáčkou alebo ju môžeme chvíľu variť v osolenej vode s brokolicou.
- Tofu nakrájame na plátky obalíme v marináde a pečieme na troche sezamového oleja do chrumkava z každej strany.
- Kapustu a šalát nakrájame na jemno, avokádo na plátky alebo popučíme vidličkou.
- Podávame v miskách, ryžu s quinoou, tofu, všetku zeleninu, tahini dip, posypané mikrobylinkami a sezamom.
Počet videní: 27
