RECEPTY

Poké bowl


Milujem jedla kde je kopec zeleniny, ktoré sú doplnené o obilninu a rastlinnú bielkovinu, podčiarknuté dokonalým dipom.

  • bio údené tofu (odporúčam Take it veggie z Kaufu), marináda (tamari, umeocot, čilli, cesnak, sezamový olej)
  • 1dc quinoa
  • 1dc ryža
  • uhorka hadovka, marináda (umeocot, sezamový olej, čilli, čierny sezam)
  • brokolica
  • mrkva
  • avokádo
  • trocha obľúbeného šalátu a červenej kapusty
  • mikrobylinky
  • čierny a biely sezam na posypanie
  • dip- 6PL tahini, 2 PL tamari, 1PL ryžový sirup, ½ -1 čl sriracha alebo čilli, 1PL sezamový olej,   pretlačený strúčik cesnaku, trocha čerstvého zázvoru (alebo sušený), voda na zriedenie omáčky

  1. Najskôr uvaríme obilniny zvlášť, podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy arame.
  2. Uhorku nastrúhame na plátky a zmiešame s marinádou, necháme odstáť.
  3. Pripravíme tahini dip zmiešaním všetkých ingrediencií.
  4. Brokolicu chvíľu sparíme v osolenej vode.
  5. Mrkvu nakrájame na plátky a krátko restujeme na troche sezamového oleja, dochutíme tamari omáčkou alebo ju môžeme chvíľu variť v osolenej vode s brokolicou.
  6. Tofu nakrájame na plátky obalíme v marináde a pečieme na troche sezamového oleja do chrumkava z každej strany.
  7. Kapustu a šalát nakrájame na jemno, avokádo na plátky alebo popučíme vidličkou.
  8. Podávame v miskách, ryžu s quinoou, tofu, všetku zeleninu, tahini dip, posypané mikrobylinkami a sezamom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 27