RECEPTY

Cícerovo tekvicové kari a cibuľové bhaji


Výborná kombinácia chutí a vôní, jednoducho India, ktorá nás skvele zasýti a zahreje.

  • sezamový olej
  • miska nakrajanej maslovej tekvice
  • 1 mrkva
  • 1dc cíceru
  • 1-2 dc kokosového mlieka v plechovke
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3PL domáceho pomodora
  • koreniny: kurkuma, rímska rasca, kari korenie, mletý koriander, garam masala, čilli, morská soľ
  • podávanie: biela/čierna ryža, čerstvý koriander
  • cibuľové bhaji: 1 cibuľa na tenké plátky, cestíčko - 3PL ryžová múka, po 1/2čl kurkumy, rímska rasca, garam masala, nori vločky, soľ a korenie podľa chuti, cca 5-6PL vody
  1. Najskôr uvaríme cícer podľa návodu najlepšie s kúskom riasy kombu.
  2. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pretlačený cesnak a všetky koreniny aby sa chute prepojili.
  3. Pridáme na plátky nakrájanú mrkvu, na kocky nakrájanú maslovú tekvicu, pomodoro, chvíľu spolu restujeme a podlejeme vývarom alebo vodou (pridávam kúsok zeleru sedana a bobkový list), tak aby bolo kari pokryté a varíme cca 20-30 minút.
  4. Na záver pridáme kokosové mlieko a necháme chvíľu prevrieť, tekvica sa z časti rozpadne a kari zahustí alebo môžete zahustiť kari s trochou kuzu rozmiešaného vo vode.
  5. Cibuľové bhaji pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií na cestíčko do ktorého vmiešame nakrájanú cibuľu. Opekáme na sezamovom oleji z oboch strán do zlatista, prebytočný tuk necháme odkvapkať na obrúsku.
  6. Cícerové kari podávame s bhaji a obľúbenou ryžou posypané čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 37