cibuľové bhaji: 1 cibuľa na tenké plátky, cestíčko - 3PL ryžová múka, po 1/2čl kurkumy, rímska rasca, garam masala, nori vločky, soľ a korenie podľa chuti, cca 5-6PL vody
Najskôr uvaríme cícer podľa návodu najlepšie s kúskom riasy kombu.
Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pretlačený cesnak a všetky koreniny aby sa chute prepojili.
Pridáme na plátky nakrájanú mrkvu, na kocky nakrájanú maslovú tekvicu, pomodoro, chvíľu spolu restujeme a podlejeme vývarom alebo vodou (pridávam kúsok zeleru sedana a bobkový list), tak aby bolo kari pokryté a varíme cca 20-30 minút.
Na záver pridáme kokosové mlieko a necháme chvíľu prevrieť, tekvica sa z časti rozpadne a kari zahustí alebo môžete zahustiť kari s trochou kuzu rozmiešaného vo vode.
Cibuľové bhaji pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií na cestíčko do ktorého vmiešame nakrájanú cibuľu. Opekáme na sezamovom oleji z oboch strán do zlatista, prebytočný tuk necháme odkvapkať na obrúsku.
Cícerové kari podávame s bhaji a obľúbenou ryžou posypané čerstvým koriandrom.