cestíčko: ryžová múka, nori vločky, kurkuma, soľ, voda
Adzuki cez noc predmáčame a varíme v novej vode cca 30-50 minút, najlepšie s kúskom riasy kombu.
Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, kurkumu a čubricu.
Mrkvu nakrájame na plátky, tekvicu ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky, kelové listy zbavíme hrubého stredu a nakrájame na drobno. Pridáme k cibuli a chvíľu spolu restujeme, osolíme a primiešame pomodoro.
Pridáme uvarenú adzuki, podlejeme vývarom a necháme cca 20 minút povariť.
Nakoniec primiešame kešu smotanu, čilli a necháme 5 minút prevrieť. Dochutíme umeoctom a tamari.
Podávame s polentovou kašou, ktorú varíme vo vode alebo v rastlinnom mlieku 1:3 s trochou soli približne 20 minút na miernom plameni.
Tanier doplníme o obľúbené pickles a výborne sa k jedlu hodí tekvicová tempura. Tekvicu nakrájame na 1cm plátky a paríme cca 10 minút. Pripravíme cestíčko a tempuru v ňom obalíme. Na troche sezamového oleja vyprážame z oboch strán do zlatohneda.
Pozn. Kešu smotana - 1diel kešu mixujeme vo výkonnom mixéri samostatne, pridáme 1-2 diely vody a znova mixujeme na hladkú smotanu.