RECEPTY

Vegan živánska


Moja prvá živánska, ktorú som jedla. Pripravovala sa aj mäsitá, mali sme návštevu a na moje potešenie aj mäsožrútom chutila viac práve veganska. Skutočne vynikajúce, jednoduché, letné jedlo.

  • cca 200g balenie seitanu špecial
  • marináda: sezamový olej, mletá rasca a paprika, kurkuma, tamari omáčka, pretlačený cesnak, voliteľné: 1PL pomodora
  • 1 väčší batát
  • 2-3 nové zemiaky
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 cukety
  • 2 papriky
  • voliteľné: vegan salama Salve Natura
  • dochutenie: soľ, kurkuma, mletá rasca a paprika, lahôdkové droždie, čerstvý rozmarín
  • podávame: varená kukurica, horčica (odporúčam dijónsku Emile Noel), kvasená zelenina
  1. Najskôr pripravíme marinádu na seitan, do ktorej pridáme na plátky nakrájaný seitan a dôkladne premiešame, necháme chvíľu marinovať.
  2. Zeleninu nakrájame na väčšie kocky, dochutíme a spolu so seitanom dôkladne premiešame, preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme trocha čerstvého rozmarínu a prikryjeme ďalším papierom na pečenie.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 35 minút. Papier z vrchu odstránime a zapečieme ešte 10 minút.
  4. K jedlu sa výborne hodí varená kukurica (varíme vo vode 20 minút), horčica a kvasená zelenina.

Dobrú chuť!


Počet videní: 37