Moja prvá živánska, ktorú som jedla. Pripravovala sa aj mäsitá, mali sme návštevu a na moje potešenie aj mäsožrútom chutila viac práve veganska. Skutočne vynikajúce, jednoduché, letné jedlo.
- cca 200g balenie seitanu špecial
- marináda: sezamový olej, mletá rasca a paprika, kurkuma, tamari omáčka, pretlačený cesnak, voliteľné: 1PL pomodora
- 1 väčší batát
- 2-3 nové zemiaky
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 cukety
- 2 papriky
- voliteľné: vegan salama Salve Natura
- dochutenie: soľ, kurkuma, mletá rasca a paprika, lahôdkové droždie, čerstvý rozmarín
- podávame: varená kukurica, horčica (odporúčam dijónsku Emile Noel), kvasená zelenina
- Najskôr pripravíme marinádu na seitan, do ktorej pridáme na plátky nakrájaný seitan a dôkladne premiešame, necháme chvíľu marinovať.
- Zeleninu nakrájame na väčšie kocky, dochutíme a spolu so seitanom dôkladne premiešame, preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme trocha čerstvého rozmarínu a prikryjeme ďalším papierom na pečenie.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 35 minút. Papier z vrchu odstránime a zapečieme ešte 10 minút.
- K jedlu sa výborne hodí varená kukurica (varíme vo vode 20 minút), horčica a kvasená zelenina.
Počet videní: 37
