RECEPTY

Curry z červenej šošovice s ryžovým roti


Rýchle a vynikajúce curry, krémové vďaka mandľovému maslu a dokonalé vďaka ryžovým roti, ktoré sú jednoduché a prirodzene bezlepkové.

  • 1 PL sezamového oleja
  • 1a1/2dc červenej šošovice
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčky cesnaku
  • malý kúsok zázvoru
  • po 1/2čl kurkumy, rímskej rasce, mletého koriandra, čilli, garam masala
  • 1čl curry korenie (používam bio Sonnentor)
  • soľ podľa chuti
  • 2PL domáceho pomodora
  • na podliatie zeleninový vývar/voda s kúskom sedana a bobkovým listom 
  • 1/2-1 plechovka kvalitného kokosového mlieka
  • 1-2PL mandľového masla
  • čerstvý koriander, sezam na posypanie, citrónová šťava
  • podávanie: celozrnná ryža, ryžové roti
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, zázvor a všetky koreniny so soľou. Chvíľu spolu restujeme.
  2. Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu, prepláchnutú šošovicu, pomodoro a zalejeme trochou vývaru. Prikryté dusíme cca 10-15 minút. 
  3. Nalejeme kokosové mlieko a znova dusíme ale už bez pokrievky, cca 5-10 minút.
  4. Vmiešame mandľové maslo a čerstvý nasekaný koriander. Ochutíme citrónom podľa chuti.
  5. Podávame s ryžou a plackami roti. Posypeme sezamom a výborne sa k jedlu hodí cviklové pickles, kúsok čerstvej uhorky.

Dobrú chuť!


Počet videní: 36