Curry z červenej šošovice s ryžovým roti
Rýchle a vynikajúce curry, krémové vďaka mandľovému maslu a dokonalé vďaka ryžovým roti, ktoré sú jednoduché a prirodzene bezlepkové.
- 1 PL sezamového oleja
- 1a1/2dc červenej šošovice
- 1 väčšia mrkva
- 1 cibuľa
- 2 strúčky cesnaku
- malý kúsok zázvoru
- po 1/2čl kurkumy, rímskej rasce, mletého koriandra, čilli, garam masala
- 1čl curry korenie (používam bio Sonnentor)
- soľ podľa chuti
- 2PL domáceho pomodora
- na podliatie zeleninový vývar/voda s kúskom sedana a bobkovým listom
- 1/2-1 plechovka kvalitného kokosového mlieka
- 1-2PL mandľového masla
- čerstvý koriander, sezam na posypanie, citrónová šťava
- podávanie: celozrnná ryža, ryžové roti
- Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, zázvor a všetky koreniny so soľou. Chvíľu spolu restujeme.
- Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu, prepláchnutú šošovicu, pomodoro a zalejeme trochou vývaru. Prikryté dusíme cca 10-15 minút.
- Nalejeme kokosové mlieko a znova dusíme ale už bez pokrievky, cca 5-10 minút.
- Vmiešame mandľové maslo a čerstvý nasekaný koriander. Ochutíme citrónom podľa chuti.
- Podávame s ryžou a plackami roti. Posypeme sezamom a výborne sa k jedlu hodí cviklové pickles, kúsok čerstvej uhorky.
Počet videní: 36
