RECEPTY

Vynikajúca šošovicová pohánka s pečenou tekvicou


Veľmi jednoduché a lacné jedlo z mála ingrediencií a predsa tak chutné.

  • sezamový olej
  • 1dc zelenej šošovice (kúsok riasy kombu)
  • 1a1/2dc pohánky/pšena/ciroku
  • 1/2 maslovej tekvice
  • 2 cibule - chrumkavá kurkumová cibuľa
  • dochutenie: tamari, umeocot, rasca, himalájska soľ, tymian podľa chuti
  • kvasená kapusta/uhorka/pickles na podávanie
  1. Šošovicu a pohánku varíme podľa návodu.
  2. Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky, premiešame s trochou oleja, soľou, umeoctom a tymianom. (Môžeme pridať trocha čilli) Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov do zmäknutia cca 25-30 minút. Kontrolujeme aby nezhorela.
  3. Pripravíme si chrumkavú kurkumovú cibuľu.
  4. Polovicu cibule necháme na panvici, pridáme varenú pohánku a scedenú šošovicu. Jemne osolíme, pridáme rascu a chvíľu spolu restujeme. Dochutíme tamari. Pridáme pečenú tekvicu a premiešame.
  5. Podávame posypané chrumkavou cibuľkou s trochou kvasenej kapusty.

Dobrú chuť!


Počet videní: 41