dochutenie: tamari, umeocot, rasca, himalájska soľ, tymian podľa chuti
kvasená kapusta/uhorka/pickles na podávanie
Šošovicu a pohánku varíme podľa návodu.
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky, premiešame s trochou oleja, soľou, umeoctom a tymianom. (Môžeme pridať trocha čilli) Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov do zmäknutia cca 25-30 minút. Kontrolujeme aby nezhorela.
Pripravíme si chrumkavú kurkumovú cibuľu.
Polovicu cibule necháme na panvici, pridáme varenú pohánku a scedenú šošovicu. Jemne osolíme, pridáme rascu a chvíľu spolu restujeme. Dochutíme tamari. Pridáme pečenú tekvicu a premiešame.
Podávame posypané chrumkavou cibuľkou s trochou kvasenej kapusty.