RECEPTY

Krémová maslová fazuľa s cuketou a zahrievajúcim pšenom


Ešte nám stále rastie pár cukiet v záhrade a v kombinácii s maslovou fazuľou, paradajkou, petržlenovou vňaťou a kešu smotanou patrí medzi moje obľúbené jedla. Výborné sa k tomu hodí cestovina, ale keďže vonku je už chladnejšie, zvolili sme zahrievajúce pšeno posypané štipkou tekka korenia.

  • 2dc varenej bielej maslovej fazule (cca 1dc suchej)
  • 1PL sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • miska nakrájanej cukety
  • 3-4 paradajky/4-5PL pomodora
  • dochutenie: himalájska soľ, umeocot/tamari
  • 1-2 dc kešu smotany (recept v pozn.)
  • 2PL nakrájanej petržlenovej vňate
  • varené pšeno na podávanie
  • voliteľné: tekka korenie na posypanie
  1. Fazuľu varíme podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy kombu. Pšeno sparíme vriacou vodou a varíme v 2násobku vody cca 15-20 minút, kým nevstrebe všetku tekutinu.
  2. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, cuketu, osolíme podľa chuti, restujeme. Pridáme paradajky alebo pomodoro, fazuľu aj s trochou vody, kde sa varila a prikryté dusíme do zmäknutia cca 15 minút.
  3. Pridáme vňať a kešu smotanu, prehrejeme, aby omáčka zhustla a dochutíme umeoctom ak máme radi kyslejšie alebo tamari omáčkou.
  4. Podávame s vareným pšenom posypané štipkou tekka korenia.

Pozn. - 1 diel kešu orechov mixujeme vo výkonnom mixéri, pridáme 2 diely vody, znova mixujeme na hladkú smotanu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 39