RECEPTY

Ryžové cestoviny s pečenou tekvicou, hubami a špenátom


Skvelé jesenné cestoviny s pečenou maslovou tekvicou a tymiánom z rúry s restovanými hubami na cesnaku so špenátom. Výborné je to aj v tejto verzii, no na vylepšenie môžete pridať klobaňu či údený tempeh.

  • fusilli z celozrnnej ryže
  • 1/2 maslovej tekvice nakrájanej na kocky
  • trocha čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • himalájska soľ, tamari podľa chuti
  • 1 šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 8-10 hnedých šampiňónov
  • balenie baby špenátu
  • 1PL lahôdkové droždie
  • podávanie: kvasená kapusta
  • voliteľné: 1/2 údeného tempehu/bezlepkovej klobane
  1. Cestoviny varíme podľa návodu.
  2. Tekvicu premiešame s trochou oleja, tymiánom a soľou, pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 15-20 minút do zmäknutia.
  3. Na troche oleja restujeme nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak, nakrájané huby, osolíme a restujeme. Na záver dochutíme tamari omáčkou a lahôdkovým droždím. Vypneme a do horúcich húb pridáme baby špenát, premiešame.
  4. Do panvice zamiešame pečenú tekvicu a varené cestoviny.
  5. Podávame s trochou kvasenej kapusty. Do cestovín môžeme pridať do chrumkava restovaný údený tempeh alebo klobaňu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 24