Ryžové cestoviny s pečenou tekvicou, hubami a špenátom
Skvelé jesenné cestoviny s pečenou maslovou tekvicou a tymiánom z rúry s restovanými hubami na cesnaku so špenátom. Výborné je to aj v tejto verzii, no na vylepšenie môžete pridať klobaňu či údený tempeh.
Tekvicu premiešame s trochou oleja, tymiánom a soľou, pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 15-20 minút do zmäknutia.
Na troche oleja restujeme nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak, nakrájané huby, osolíme a restujeme. Na záver dochutíme tamari omáčkou a lahôdkovým droždím. Vypneme a do horúcich húb pridáme baby špenát, premiešame.
Do panvice zamiešame pečenú tekvicu a varené cestoviny.
Podávame s trochou kvasenej kapusty. Do cestovín môžeme pridať do chrumkava restovaný údený tempeh alebo klobaňu.