RECEPTY

Mexický teplý šalát s avokádovým dipom, paradajkami a koriandrom


Vynikajúce, moje obľúbené jedlo od našej šikovnej svokry :) Celozrnná ryža s kukuricou a adzuki fazuľkou doplnená o dokonalý avokádový dip spolu s paradajkovým šalátom a čerstvým koriandrom je pre mňa dokonalá svieža kombinácia.

  • 1 a 1/2dc celozrnnej ryže/quinoi
  • 2dc varenej adzuki fazule (cca 1dc v suchom stave)
  • 1 klas varenej kukurice /alebo mrazená
  • 1 kapia
  • 1 červená cibuľa (1/3 pôjde na šalát)
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1čl rímskej rasce
  • soľ, tamari podľa chuti
  • čerstvý koriander, sezam na posypanie

Avokádový dip

  • 1dozreté avokádo
  • 1pretlačený strúčik cesnaku
  • 1PL olivového oleja
  • trocha nasekaného čerstvého čilli
  • trocha čerstvého nasekaného korinadra
  • umeocot, citrónová šťava podľa chuti

Paradajkový šalát

  • 8ks cherry paradajok
  • 1/3 nasekanej červenej cibule
  • umeocot podľa chuti
  1. Zvolenú obilninu varíme podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli.
  2. Adzuki predmáčame a varíme v tlakovom hrnci cca 20 minút, najlepšie s kúskom riasy kombu.
  3. Kukuricu varíme cca 20 minút. Necháme vychladnúť a nožom poodkrajujeme.
  4. Na troche oleja restujeme červenú cibuľu, cesnak, rímsku rascu, nakrájanú kapiu na kocky a soľ. Pridáme kukuricu, scedenú fazuľu a uvarenú obilninu. Dôkladne premiešame, dochutíme tamari omáčkou.
  5. Avokádo popučíme vidličkou a primiešame všetky ostatné ingrediencie, premiešame.
  6. Paradajky nakrájame na drobno, pridáme na plátky nakrájanú červenú cibuľu a dochutíme umeoctom.
  7. Mexický teplý šalát podávame s avokádovým dipom, paradajkovým šalátom, posypané čerstvým koriandrom a sezamom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 66