RECEPTY

Baklažánové stew s "mletým sójovým mäsom"


Baklažán patrí medzi moju najobľúbenejšiu zeleninu a keďže v záhrade nám ešte pár kusov stále dozrieva spolu s poslednými paradajkami tak vznikol môj ďalší obľúbený recept.

  • 2PL panenský olivový olej
  • 3 dozreté mäsité paradajky
  • malý kúsok zázvoru
  • 1 baklažán
  • 2 červené cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • po 1čl rasce, mletej papriky, oregana
  • 100g sójového granulátu
  • vývar na podliatie (alebo voda s 1 mrkvou, sedanom, bobkovým listom)
  • dochutenie: soľ, tamari, štipka čilli
  • voliteľné: 1-2čl bieleho misa
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie
  • podávanie: ryža/cestovina/kváskový chlieb, rukola

                                


  1. Sójový granulát namočíme do horúcej vody na 5 minút a potom scedíme. Restujeme na troche oleja so soľou a trochou tamari omáčky do chrumkava. Vyberieme bokom.
  2. Na tej istej panvici restujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, na kocky nakrájaný baklažán (nasolený a "spotený") s paradajkami, koreniny, soľ, čilli a zázvor. Po chvíli pridáme sójový granulát a podlejeme vývarom alebo vodou. Prikryté dusíme 20 minút. 
  3. Odstránime zázvor, dochutíme tamari omáčkou a do vypnutého vmiešame biele miso.
  4. Podávame s obľúbenou prílohou a čerstvou rukolou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 25