Návyková pikantná arašidová omáčka s chrumkavým pečeným tofu a grilovanou brokolicou na špagetách z celozrnnej ryže.
1biele organické tofu (odporúčam Take it veggie z Kaufu)
1PL tapioca/arrowroot/kukuričný škrob
1PL tamari
špagety z celozrnnej ryže
1 menšia brokolica
1 strúčik cesnaku
dochutenie: tamari
arašidová omáčka
3PL arašidové maslo
1čl ryžový sirup (voliteľné)
čilli/sriracha podľa chuti
3PL tamari
1-2 strúčiky cesnaku
1-2PL citrónová šťava
1PL sezamový olej (voliteľné)
voda na zriedenie
podávanie
jarná cibuľka, sezam, čerstvý koriander
Tofu zabalíme do utierky a zaťažíme, odsajeme prebytočnú tekutinu a rozdrobíme v rukách na menšie kúsky. Obalíme v škrobe a tamari, presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie, tak aby sa kúsky nedotýkali.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 20 minút.
Špagety varíme podľa návodu.
Brokolicu rozoberieme na malé ružičky. Na troche oleja restujeme pretlačený cesnak s brokolicu. Ochutíme trochou tamari, ak je brokolica tvrdá, prilejeme trocha vody a prikryté dusíme cca 2 minúty.
Pripravíme arašidovú omáčku zmiešaním všetkých ingrediencií. Polovicu omáčky dáme na panvicu, pridáme pečené tofu, brokolicu a chvíľu miešame, pridáme špagety a zvyšnú omáčku. Prehrejeme a podávame posypané jarnou cibuľkou, koriandrom a sezamom.