RECEPTY

Šošovicové bolognese


Výborné, jednoduché a sýte cestoviny bez lepku a laktózy zo zdravých a dostupných surovín.

  • 2dc zelenej/hnedej/červenej šošovice (kúsok riasy kombu)
  • 2stonky zeleru sedana
  • 2 strúhané mrkvy na jemno
  • 8ks šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 miska nakrájaných paradajok na drobno
  • 1-2 misky vody na podliatie
  • po 1čl sušenej bazalky a oregana
  • 1dc rastlinného mlieka
  • 1PL bieleho misa
  • 1-2PL lahôdkové droždie
  • dochutenie: umeocot, tamari, soľ, trocha čilli, bobkový list
  • kukuričné/ryžové špagety
  • rukola na padávanie
  1. Na olivovom oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, na drobno nakrájané huby, osolíme a spolu chvíľu restujeme. 
  2. Pridáme na drobno nakrájaný zeler, strúhanú mrkvu, krájané paradajky, podlejeme vodou.
  3. Pridáme šošovicu s trochou riasy kombu, bobkový list, bazalku s oreganom a prikryté dusíme do mäkka.
  4. Prilejeme mlieko a necháme povariť. Pridáme lahôdkové droždie, dochutíme čilli, tamari a trochou umeoctu. Ak je to potrebné, môžeme zahustiť omáčku, tak že trocha z nej odoberieme a vymixujeme alebo zahustíme trochou kuzu/arrowrootu/kukuričným škrobom.
  5. Na záver primiešame miso.
  6. Špagety varíme podľa návodu a podávame so šošovicovou bolognese s trochou čerstvej rukoly. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 62