dochutenie: umeocot, tamari, soľ, trocha čilli, bobkový list
kukuričné/ryžové špagety
rukola na padávanie
Na olivovom oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, na drobno nakrájané huby, osolíme a spolu chvíľu restujeme.
Pridáme šošovicu s trochou riasy kombu, bobkový list, bazalku s oreganom a prikryté dusíme do mäkka.
Prilejeme mlieko a necháme povariť. Pridáme lahôdkové droždie, dochutíme čilli, tamari a trochou umeoctu. Ak je to potrebné, môžeme zahustiť omáčku, tak že trocha z nej odoberieme a vymixujeme alebo zahustíme trochou kuzu/arrowrootu/kukuričným škrobom.
Na záver primiešame miso.
Špagety varíme podľa návodu a podávame so šošovicovou bolognese s trochou čerstvej rukoly.