Jednoduché zeleninové kari s jemnou pikantnosťou a dokonalou kešu smotanou je plnohodnotným a sýtym jedlom.
1-2PL sezamový olej
1 väčšia cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
2 cukety
2 paradajky
2dc vareného cíceru
2dc domácej kešu smotany (recept v pozn.)
1-2čl kari korenie Sonnentor
1 čerstvá čilli alebo podľa chuti
himalájska soľ, tamari podľa chuti
pažítka/petržlenová vňať, sezam na posypanie
basmati ryža
Na oleji restujeme cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, soľ, čilli a kari korenie.
Pridáme na kocky nakrájanú cuketu, na drobno nakrájané paradajky a varený cícer, spolu dusíme do mäkka cca 15-20 minút.
Prilejeme kešu smotanu, necháme prevrieť, dochutíme tamari omáčkou. Naše paradajky sú dosť sladké, na dochutenie sme pridali trocha umeoctu alebo dobre poslúži citrónová šťava.
Kari posypeme nasekanou pažítkou, podávame s ryžou.