RECEPTY

Cuketové kari s cícerom (vegan)


Jednoduché zeleninové kari s jemnou pikantnosťou a dokonalou kešu smotanou je plnohodnotným a sýtym jedlom.

  • 1-2PL sezamový olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 cukety
  • 2 paradajky
  • 2dc vareného cíceru
  • 2dc domácej kešu smotany (recept v pozn.)
  • 1-2čl kari korenie Sonnentor
  • 1 čerstvá čilli alebo podľa chuti
  • himalájska soľ, tamari podľa chuti
  • pažítka/petržlenová vňať, sezam na posypanie
  • basmati ryža 
  1. Na oleji restujeme cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, soľ, čilli a kari korenie.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu, na drobno nakrájané paradajky a varený cícer, spolu dusíme do mäkka cca 15-20 minút. 
  3. Prilejeme kešu smotanu, necháme prevrieť, dochutíme tamari omáčkou. Naše paradajky sú dosť sladké, na dochutenie sme pridali trocha umeoctu alebo dobre poslúži citrónová šťava.
  4. Kari posypeme nasekanou pažítkou, podávame s ryžou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 28