RECEPTY

Tofu tacos s brokolislawom


Vynikajúca tortilla s brokolicovým coleslawom a pikantným chrumkavým tofu pečeným v rúre.   

marináda na tofu
  • 1PL sezamový olej
  • po 1čl mletá paprika, sušený cesnak, lahôdkové droždie, tamari, kuzu/kukuričný škrob
  • trocha soli a čilli/sriracha podľa chuti
  • kukuričná strúhanka na obaľovanie tofu

brokolislaw

  • miska nakrájanej červenej kapusty
  • miska nakrájanej brokolice
  • 1dc slnečnice
  • trocha jarnej cibuľky/pažítky
  • 1 kvasená uhorka nakrájaná na tenké plátky
  • 1PL tofunézy
  • 1PL rastlinného jogurtu (alebo tofunézy)
  • 1PL tahini
  • 1čl dijónskej horčice (výborná je Emil Noel)
  • umeocot podľa chuti





  1. Brokolicu sparíme v troche vody cca 2 minúty, vodu vylejeme a necháme vychladnúť. Slnečnicu opečieme na suchej panvici, tiež necháme vychladnúť. Kapustu a uhorku nakrájame na jemno a všetky ingrediencie na šalát spolu vymiešame.
  2. Tofu prekrojíme pozdĺžne a utierkou odsajeme prebytočnú tekutinu. Nakrájame na kocky. Pripravíme si dve misky. Jednu so strúhankou a v druhej vymiešame marinádu na tofu. Tofu dôkladne vymiešame s marinádou a obaľujeme v strúhanke. Pečieme na plechu jemne vytretom sezamovým olejom na 180 stupňov cca 20-30 minút do chrumkava.
  3. Tortillu naplníme do polovice šalátom, brokolislawom, chrumkavým tofu, posypeme jarnou cubuľkou a preložíme tortillu na polovicu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 24