Krémové bleskové cestoviny s hubami a pórom
Výborné, letné a rýchle cestoviny z mála ingrediencií.
- kukuričné penne
- 1-2PL olivový olej
- balenie šampiňónov
- 1 pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kyslá kokosová smotana (z Lidl)/sójová od Sojade
- 1PL lahôdkové droždie (voliteľné)
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- dochutenie: soľ, tamari podľa chuti, štipka čilli (voliteľné)
- Cestoviny varíme podľa návodu na obale.
- Na oleji restujeme na polmesiačiky nakrájaný pór, na plátky nakrájané šampiňóny. Pridáme pretlačený cesnak, osolíme a restujeme do zlatohneda.
- Primiešame uvarené cestoviny, vňať, lahôdkové droždie a minútu prehrejeme.
- Primiešame kyslú smotanu, dochutíme tamari, premiešame a ihneď podávame. Výborné sú s trochou čerstvej rukoly.
Počet videní: 44
