RECEPTY

Krémové bleskové cestoviny s hubami a pórom


Výborné, letné a rýchle cestoviny z mála ingrediencií.

  • kukuričné penne
  • 1-2PL olivový olej
  • balenie šampiňónov
  • 1 pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kyslá kokosová smotana (z Lidl)/sójová od Sojade
  • 1PL lahôdkové droždie (voliteľné)
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • dochutenie: soľ, tamari podľa chuti, štipka čilli (voliteľné)
  1.  Cestoviny varíme podľa návodu na obale.
  2. Na oleji restujeme na polmesiačiky nakrájaný pór, na plátky nakrájané šampiňóny. Pridáme pretlačený cesnak, osolíme a restujeme do zlatohneda. 
  3. Primiešame uvarené cestoviny, vňať, lahôdkové droždie a minútu prehrejeme.
  4. Primiešame kyslú smotanu, dochutíme tamari, premiešame a ihneď podávame. Výborné sú s trochou čerstvej rukoly.

Dobrú chuť!


Počet videní: 44