Perfektné letné cestoviny z celozrnnej ryže, čerstvých paradajok, olív a kapar. Rýchlo zhotovené, čo sa hodí na horúce letné dni. Kapari, teda nerozkvitnuté puky kvetov majú veľký prínos pre naše zdravie. Pôsobia ako prevencia proti vírusom, znižujú zápaly v tele, posilňujú imunitu, detoxikujú, podporujú trávenie a veľa ďalších pozitív.
špagety z celozrnnej ryže (cca 150g)
1-2PL panenský olivový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
10 väčších cherry paradajok
10ks kalamata olívy
2čl kapari
hrsť čerstá petržlenová vňat
1/2čl sušené oregano
1PL bieleho misa
1-2PL lahôdkové droždie
dochutenie: trocha soli, štipka čilli
podávanie: rukola
Voliteľné: 1dc varenej bielej maslovej fazule
Množstvo je na dve porcie. Cestoviny varíme podľa návodu na obale.
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, nakrájané paradajky, soľ, chilli a redukujeme cca 10-15 minút.
Pridáme nasekanú vňať, oregano, capari, nakrájané olivy bez kôstky, ak sa rozhodneme pre variantu s fazuľou, pridáme ju v tomto kroku aj s trochou vody z kapar a oliv. Chvíľu prehrejeme, odstavíme z tepla.
Primiešame miso, lahôdkové droždie. Podávame s čerstvou rukolou.