RECEPTY

Putanesca (vegan, bez lepku)


Perfektné letné cestoviny z celozrnnej ryže, čerstvých paradajok, olív a kapar. Rýchlo zhotovené, čo sa hodí na horúce letné dni. Kapari, teda nerozkvitnuté puky kvetov majú veľký prínos pre naše zdravie. Pôsobia ako prevencia proti vírusom, znižujú zápaly v tele, posilňujú imunitu, detoxikujú, podporujú trávenie a veľa ďalších pozitív.

  • špagety z celozrnnej ryže (cca 150g)
  • 1-2PL panenský olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 väčších cherry paradajok
  • 10ks kalamata olívy
  • 2čl kapari
  • hrsť čerstá petržlenová vňat
  • 1/2čl sušené oregano
  • 1PL bieleho misa
  • 1-2PL lahôdkové droždie
  • dochutenie: trocha soli, štipka čilli
  • podávanie: rukola
  • Voliteľné: 1dc varenej bielej maslovej fazule
  1. Množstvo je na dve porcie. Cestoviny varíme podľa návodu na obale.
  2. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, nakrájané paradajky, soľ, chilli a redukujeme cca 10-15 minút.
  3. Pridáme nasekanú vňať, oregano, capari, nakrájané olivy bez kôstky, ak sa rozhodneme pre variantu s fazuľou, pridáme ju v tomto kroku aj s trochou vody z kapar a oliv. Chvíľu prehrejeme, odstavíme z tepla.
  4. Primiešame miso, lahôdkové droždie. Podávame s čerstvou rukolou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 39