Výborná kombinácia čerstvej letnej zeleniny, ochladzujúcej mungo fazuľky a ciroku s chrumkavými cuketovými plackami. Dokonalé jedlo na teplé dni so sebou do práce, na pláž alebo piknik. Strukovinu a obilninu môžeme variť vo väčšom množstve a použiť do polievky alebo cirok na raňajky zaliať rastlinným mliekom a sezónnym ovocím.
Mungo šalát
5 cherry paradajok
1 paprika
1/2 uhorky hadovky
5 pierok jarnej cibuľky
3PL varenej mungo fazuľky
2PL vareného ciroku
1 avokádo alebo 1PL mandľového masla
dochutenie: štipka rímskej rasce, umeocot a olivový olej podľa chuti, čerstvý koriander, štipka čilli (voliteľné)
Cuketové placky
2 cukety strúhané na hrubo
2 strúčiky cesnaku
1-2PL lahôdkové droždie
1PL mleté ľanové semienko
1čl nori vločiek
1/2-1dc ovsené bezlepkové vločky/alebo teffové
Ryžová múka podľa potreby na zahustenie
dochutenie: po 1čl majorán a rasca, soľ podľa chuti, trocha čilli (voliteľné)
Zeleninu na šalát nakrájame na drobno, pridáme mungo, cirok, avokádo alebo mandľové maslo, dochutíme koreninami a necháme chvíľu odstáť.
Cuketu posolíme, necháme chvíľu odstáť, vyžmýkame prebytočnú vodu, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme hustejšie cesto. Necháme 5 minút odpočívať.
Pečieme na troche sezamového/slnečnicového oleja do chrumkava z oboch strán. Necháme odkvapkať prebytočný tuk na servítke.