RECEPTY

Mungo šalát s cirokom a cuketovými plackami


Výborná kombinácia čerstvej letnej zeleniny, ochladzujúcej mungo fazuľky a ciroku s chrumkavými cuketovými plackami. Dokonalé jedlo na teplé dni so sebou do práce, na pláž alebo piknik. Strukovinu a obilninu môžeme variť vo väčšom množstve a použiť do polievky alebo cirok na raňajky zaliať rastlinným mliekom a sezónnym ovocím.


Mungo šalát

  • 5 cherry paradajok
  • 1 paprika
  • 1/2 uhorky hadovky
  • 5 pierok jarnej cibuľky
  • 3PL varenej mungo fazuľky
  • 2PL vareného ciroku
  • 1 avokádo alebo 1PL mandľového masla
  • dochutenie: štipka rímskej rasce, umeocot a olivový olej podľa chuti, čerstvý koriander, štipka čilli (voliteľné)

Cuketové placky

  • 2 cukety strúhané na hrubo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2PL lahôdkové droždie
  • 1PL mleté ľanové semienko
  • 1čl nori vločiek
  • 1/2-1dc ovsené bezlepkové vločky/alebo teffové
  • Ryžová múka podľa potreby na zahustenie
  • dochutenie: po 1čl majorán a rasca, soľ podľa chuti, trocha čilli (voliteľné)
  1.  Zeleninu na šalát nakrájame na drobno, pridáme mungo, cirok, avokádo alebo mandľové maslo, dochutíme koreninami a necháme chvíľu odstáť.
  2. Cuketu posolíme, necháme chvíľu odstáť, vyžmýkame prebytočnú vodu, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme hustejšie cesto. Necháme 5 minút odpočívať.
  3. Pečieme na troche sezamového/slnečnicového oleja do chrumkava z oboch strán. Necháme odkvapkať prebytočný tuk na servítke.
  4. Podávame s mungo šalátom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 28