Jednoduché, ľahké, chutné letné jedlo, nenáročné na prípravu. Ideálne aj na piknik alebo kúpalisko, kde je nemožné zohnať zdravé jedlo. :) Výborne sa k šalátu hodí domáci falafel, karbonátky alebo placky.
Tabbouleh
10ks cherry paradajok
5 mladých uhoriek
10 ks jarných cibuliek (zelených častí)
2 hrste petržlenovej vňate
2dc varenej quinoi ( cca 1dc suchej)
umeocot, panenský olivový olej podľa chuti
Podávanie
marinované tofu
dochutenie: garam masala, tamari
varená kukurica ( s kúskom riasy arame)
Najskôr pripravíme šalát. Quinou varíme v dvojnásobnom množstve vody alebo zeleninového vývaru so štipkou soli a riasou arame 15 minút. Necháme ešte 10 minút dôjsť pod pokrievkou. Necháme vychladnúť.
Paradajku s uhorkou nakrájame na malé kocky, cibuľku na tenké kolieska, vňať na jemno, primiešame quinou, olivový olej a umeocot podľa chuti. Necháme odstáť aby sa chute prepojili.
Na troche oleje grilujeme na 3 časti prekrojené tofu, posypané garam masalou z oboch strán do chrumkava. Jemne pokvapkáme tamari omáčkou.
Podávame s varenou kukuricou. (varíme s trochou soli a kúskom riasy arame 20 minút pod pokrievkou)