RECEPTY

Tabbouleh s grilovaným tofu a varenou kukuricou


Jednoduché, ľahké, chutné letné jedlo, nenáročné na prípravu. Ideálne aj na piknik alebo kúpalisko, kde je nemožné zohnať zdravé jedlo. :) Výborne sa k šalátu hodí domáci falafel, karbonátky alebo placky.

Tabbouleh

  • 10ks cherry paradajok
  • 5 mladých uhoriek
  • 10 ks jarných cibuliek (zelených častí)
  • 2 hrste petržlenovej vňate
  • 2dc varenej quinoi ( cca 1dc suchej)
  • umeocot, panenský olivový olej podľa chuti

Podávanie

  • marinované tofu 
  • dochutenie: garam masala, tamari
  • varená kukurica ( s kúskom riasy arame)
  1. Najskôr pripravíme šalát. Quinou varíme v dvojnásobnom množstve vody alebo zeleninového vývaru so štipkou soli a riasou arame 15 minút. Necháme ešte 10 minút dôjsť pod pokrievkou. Necháme vychladnúť.
  2. Paradajku s uhorkou nakrájame na malé kocky, cibuľku na tenké kolieska, vňať na jemno, primiešame quinou, olivový olej a umeocot podľa chuti. Necháme odstáť aby sa chute prepojili.
  3. Na troche oleje grilujeme na 3 časti prekrojené tofu, posypané garam masalou z oboch strán do chrumkava. Jemne pokvapkáme tamari omáčkou.
  4. Podávame s varenou kukuricou. (varíme s trochou soli a kúskom riasy arame 20 minút pod pokrievkou)

Dobrú chuť!


Počet videní: 26