RECEPTY

Burger s mungo fazuliek s garam masala a "syrovou" polentou


Mungo fazuľky majú obrovský prínos pre naše telo, navyše sú veľmi chutné, ideálne v teplých dňoch, vďaka ochladzujúcim účinkom na organizmus. V kombinácii so "syrovou polentou", cviklovým šalátom a kelslawom je to dokonalé zdravé jedlo. Alebo ako klasický burger s kváskovou žemlou.

Mungo burger

  • 110g mungo fazuliek
  • 1 väčšia červená cibuľa (100g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100g varenej cvikly
  • 10g čerstvého koriandru
  • 5PL ovsených bezlepkových vločiek
  • 2PL mleté ľanové semienko
  • 2PL lahôdkové droždie
  • 1 čl garam masala
  •  himalájska soľ, trocha čilli podľa chuti

"Syrová polenta"

  • 1 diel polenty
  • 3 diely zeleninového vývaru
  • 1-2PL rastlinného jogurtu
  • 1čl dijónskej horčice (odporúčam Emile Noel)
  • 1PL lahôdkové droždie
  • voliteľné: trocha olivového oleja/masla alsan bio s obľúbenou bylinkou

Podávanie

  1.  Mungo varíme podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy kombu. Scedíme a necháme vychladnúť. Dáme do stolného mixéra spolu s ostatnými ingredienciami a mixujeme na kašu. Dobre je zmes nechať chvíľu odstáť v chladničke. Rukami tvarujeme burgre, zmes vystačí na 4 veľké alebo 5 stredných burgrov. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 20 minút na papieri na pečenie.
  2. Jemne potrieme panvicu olejom a z oboch strán dopečieme do chrumkava alebo tento krok vynecháme a necháme o 5-10 minút dlhšie v rúre. Chladnutím fašírky spevnejú.
  3. Polentu varíme 20 minút, primiešame k nej jogurt, horčicu a lahôdkové droždie. Môžeme na troche oleja/masla rozohriať bylinku, použili sme tymián a poliať ním polentu.
  4. Podávame s cviklovým šalátom, kelslawom a obľúbenou listovou zeleninou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 40