RECEPTY

Kapustové karbonátky so pšenovou kašou


Vynikajúce karbonátky z kapusty a hrašky s lahodnou pšenovo batatovou kašou, čerstvým šalátom a sójovou kyslou smotanou. Aj keď je jedlo smažené na oleji, nori vločky sa postarajú o ľahké, bezproblémové trávenie. Prirodzene bezlepkové a bezlaktózové jedlo.

karbonátky

  • sezamový olej
  • miska nakrájanej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1čl nori vločiek
  • 1čl mletej rasce
  • 2 dc hrašky/ryžovej múky
  • hrsť petržlenovej vňate


pšenová kaša

  • 1/2 batatu
  • 2dc vareného pšena
  • 1 menšia cibuľa

podávanie

  1. Kapustu nakrájame na malé kúsky a varíme v troche osolenej vody cca 10-15 minút. Scedíme a necháme vychladnúť. Vyžmýkame prebytočnú vodu.
  2. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájané obe cibule, jednu pridáme ku kaši a k zvyšnej pretlačíme cesnak, pridáme rascu a chvíľu restujeme a primiešame ku kapuste.
  3. K hraške/ryžovej múke pridáme nori vločky a troška vody, vymiešame husté cestíčko. Pridáme ku kapuste. Vypracujeme zmes na karbonátky a pečieme tenšie placky na troche sezamového oleja z oboch strán do zlatista na miernom ohni aby sa dôkladne prepiekli. Prebytočný tuk necháme odkvapkať na obrúsku.
  4. Batát ošúpeme a varíme v osolenej vode do zmäknutia, cca 10 minút. Primiešame varené pšeno, restovanú cibuľku a tyčovým mixérom mixujeme na hladkú kašu.
  5. Karbonátky podávame s kašou, rukolovým/uhorkovým šalátom a sójovou kyslou smotanou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 41