Vynikajúce karbonátky z kapusty a hrašky s lahodnou pšenovo batatovou kašou, čerstvým šalátom a sójovou kyslou smotanou. Aj keď je jedlo smažené na oleji, nori vločky sa postarajú o ľahké, bezproblémové trávenie. Prirodzene bezlepkové a bezlaktózové jedlo.
Kapustu nakrájame na malé kúsky a varíme v troche osolenej vody cca 10-15 minút. Scedíme a necháme vychladnúť. Vyžmýkame prebytočnú vodu.
Na troche oleja restujeme na drobno nakrájané obe cibule, jednu pridáme ku kaši a k zvyšnej pretlačíme cesnak, pridáme rascu a chvíľu restujeme a primiešame ku kapuste.
K hraške/ryžovej múke pridáme nori vločky a troška vody, vymiešame husté cestíčko. Pridáme ku kapuste. Vypracujeme zmes na karbonátky a pečieme tenšie placky na troche sezamového oleja z oboch strán do zlatista na miernom ohni aby sa dôkladne prepiekli. Prebytočný tuk necháme odkvapkať na obrúsku.
Batát ošúpeme a varíme v osolenej vode do zmäknutia, cca 10 minút. Primiešame varené pšeno, restovanú cibuľku a tyčovým mixérom mixujeme na hladkú kašu.
Karbonátky podávame s kašou, rukolovým/uhorkovým šalátom a sójovou kyslou smotanou.