RECEPTY

Hubovo smotanový guláš s knedľou


Výborné, jednoduché a sýte jedlo plné krémovej chuti bez živočíšnej smotany a bez lepku. Guláš je dobre doplniť o tanier obľúbenej zeleninovej polievky, aby sme mali vyvážený obed, či večeru.




  • 1-2PL sezamový/olivový olej
  • 1/2 balenie hlivy ustricovej
  • balenie bielych šampiňónov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1čl rasce
  • 1-2 bobkové listy
  • himalájska soľ, umeocot a tamari omáčka podľa chuti
  • 2dc domácej kešu smotany (recept v pozn.)
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • domáca knedľa/ ryžové kolienka
  • rukola/ľadový šalát na podávanie
  • voliteľné: štipka tekka korenia na posypanie taniera/biele miso
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, rascu a soľ podľa chuti.
  2. Huby nakrájame na tenké plátky, pridáme k cibuli a spolu restujeme. Podlejeme trochou vody, tak aby boli huby pokryté a spolu s bobkovým listom dusíme do mäkka, cca 20-25 minút. 
  3. Primiešame kešu smotanu, petržlenovú vňať a necháme chvíľu povariť, aby guláš zhustol. Dochutíme tamari omáčkou a umeoctom podľa chuti.
  4. Podávame s knedľou a trochou obľúbenej listovej zeleniny. Možeme posypať trochou tekka korenia alebo trocha bieleho misa primiešať na záver k omáčke.

Pozn. - 1 diel kešu orechov mixujeme vo výkonnom mixéri, pridáme 2 diely vody s 1PL lahôdkového droždia, znova mixujeme na hladkú smotanu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 55