Jednoduché jedlo z mála ingrediencií a predsa tak výživné a uspokojujúce. Strukoviny pokojne varte do zásoby, v chladničke vydržia aj týždeň, čiernu ryžu varíme vo väčšom množstve vždy večer pred spaním a máme raňajky a večeru.
1PL sezamový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 strúhané mrkvy
1 stopka zeleru sedana a bobkový list na vyvarenie
1 paradajka
koreniny: soľ, kurkuma/bio curry podľa chuti
1čl sušenej bazalky
1/2L rastlinného mlieka
1-2PL ryžovej múky
3dc vareného cíceru (najlepšie s kúskom riasy kombu)
dochutenie: umeocot, tamari
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, koreniny, strúhanú mrkvu, na drobno nakrájanú paradajku, múku a podlejeme mliekom.
Pridáme sedano, bobkový list, bazalku a koreniny. Varíme cca 15 minút do zmäknutia.
Odstránime sedano a bobkový list, mixujeme na hladkú omáčku.
Primiešame cícer, necháme spolu prevrieť, dochutíme umeoctom a tamari omáčkou.
Podávame s čiernou ryžou (varíme podľa návodu na obale), obľúbenými mikrobylinkami alebo inou listovou zeleninou, môžeme ozdobiť sójovým jogurtom na zjemnenie.