RECEPTY

Cícer na zeleninovej omáčke s čiernou ryžou


Jednoduché jedlo z mála ingrediencií a predsa tak výživné a uspokojujúce. Strukoviny pokojne varte do zásoby, v chladničke vydržia aj týždeň, čiernu ryžu varíme vo väčšom množstve vždy večer pred spaním a máme raňajky a večeru.

  • 1PL sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 strúhané mrkvy
  • 1 stopka zeleru sedana a bobkový list na vyvarenie
  • 1 paradajka
  • koreniny: soľ, kurkuma/bio curry podľa chuti
  • 1čl sušenej bazalky
  • 1/2L rastlinného mlieka
  • 1-2PL ryžovej múky
  • 3dc vareného cíceru (najlepšie s kúskom riasy kombu)
  • dochutenie: umeocot, tamari
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, koreniny, strúhanú mrkvu, na drobno nakrájanú paradajku, múku a podlejeme mliekom. 
  2. Pridáme sedano, bobkový list, bazalku a koreniny. Varíme cca 15 minút do zmäknutia.
  3. Odstránime sedano a bobkový list, mixujeme na hladkú omáčku.
  4. Primiešame cícer, necháme spolu prevrieť, dochutíme umeoctom a tamari omáčkou.
  5. Podávame s čiernou ryžou (varíme podľa návodu na obale), obľúbenými mikrobylinkami alebo inou listovou zeleninou, môžeme ozdobiť sójovým jogurtom na zjemnenie.

Dobrú chuť!


Počet videní: 30