RECEPTY

Pohánkoto so seitanom, shitake a brokolicou


Vynikajúce, jednoduché a zdravé pohánkoto, vhodné na chladné dni, kedy nás jedlo krásne zahreje. Chuť pohánky s tahini, seitanom a čerstvým koriandrom je kombinácia, pri ktorej typická chuť pohánky ide do úzadia a chutí aj tým, ktorý pohánku až tak nemusia. U nás je ale pohánka veľmi obľúbená aj ako príloha, miesto ryže.

  • 1dc pohánky 
  • sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • balenie seitanu špeciál
  • hrsť shitake húb/šampiňóny
  • hrsť ružičiek brokolice/hrášok/lusky 
  • 2PL kvasenej kapusty
  • 1PL lahôdkové droždie
  • 1-2PL tahini
  • himalájska soľ , tamari a mletá rsaca podľa chuti
  • podávanie: rukola, čerstvý koriander
  1.  Pohánku varíme v 1,5 násobku vody, najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli cca 15 minút.
  2. Na oleji restujeme do chrumkava seitan nakrájaný na plátky. Vyberieme z panvice.
  3. Na tej istej panvici restujeme nakrájanú cibuľu na drobno do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, na plátky nakrájané huby, rascu a osolíme. Pridáme kapustu a spolu restujeme.
  4. Brokolicu naparíme 3-4 minúty alebo ju hodíme do panvice a podlejeme troškou vody a prikryté spolu podusíme 3-4 minúty.
  5. Primiešame seitan a uvarenú pohánku. Premiešame lahôdkové droždie, tamari omáčku podľa chuti a podávame posypané čerstvým koriandrom, poliate tahini omáčkou s čerstvou rukolou. Rukolu môžeme pokvapkať panenským olivovým olejom a umeoctom. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 34