RECEPTY

Fazuľovo cviklový ostrý guľáš


Netradičný guľáš s cviklou, je vďaka zelenine sladký, spolu so zázvorom a chilli v kombinácii so zahrievajúcou pohánkou a batatovými plackami vytvorí neodolateľne chutnú a zdravú kombináciu spolu s kvasenou kapustou a poľníčkom. Vhodné na chladné dni, kedy nás jedlo krásne zahreje. 

  • 1-2 PL sezamový olej
  • cca 1/2 šálky farebnej maslovej fazule (použili sme veľkú)
  • väčšia cvikla
  • menší batat
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1cm zázvoru
  • cca 2dc ovsené mlieko/iné rastlinné
  • himalájska soľ, chilli podľa chuti
  • dochutenie: tamari omáčka, umeocot podľa chuti
  • arrowroot/pohánková múka na zahustenie
  • podávanie: pohánka, kvasená kapusta, poľníček, batatove placky
  1. Fazuľu varíme podľa návodu, najlepšie s riasou kombu, v tlakovom hrnci cca 25 minút.
  2. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Osolíme, pridáme chilli.
  3. Cviklu nakrájame na drobné kocky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Batat ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme restovať k cibuli.
  4. Pridáme uvarenú fazuľu aj s vodou, kde sa varila. Pridáme zázvor, prilejeme rastlinné mlieko a varíme cca 20 minút alebo pokým zelenina nezmäkne.
  5. Guláš zahustíme podľa potreby arrowrootom zmiešaným v troche vody alebo poprášime múkou a premiešame. Môžeme odobrať iba časť gulášu a rozmixovať, vrátime späť.
  6. Dochutíme tamari omáčkou a umeoctom.
  7. Podávame s varenou pohánkou a batatovými plackami. Tanier doplníme o porciu kvasenej kapusty a poľníčka.

Dobrú chuť!


Počet videní: 44