RECEPTY

Tahini tofu s brokolicou a celozrnnou ryžou


Tahini dodá jedlám úžasnú krémovosť a chuť a táto kombinácia je toho dôkazom. Ak máte ryžu uvarenú v zásobe je to rýchlovka.

  • balenie organického bieleho tofu (odporúčam z Kaufu Take it veggie)
  • menšia brokolica
  • sezamový olej
  • 2PL tamari omáčka
  • 1PL arrowroot/kukuričný škrob
  • 1dc celozrnnej ryže/bielej basmati
  • posypanie: sezam, jarná cibuľka, koriander
  • voliteľné: ľadový šalát/rukola/poľníček 

Tahini omáčka

  • 1/2 dc tahini
  • 1 dc filtrovanej vody
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • 2-3 PL tamari omáčky
  • soľ a chilli podľa chuti
  • voliteľné: 1čl ryžového sirupu
  1. Najskôr uvaríme zvolenú ryžu podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli.
  2. Tofu zabalíme do čistej utierky a zaťažíme aby sme ho zbavili vody, prekrojíme po dĺžke a nakrájame na kocky. Pridáme tamari a arrowroot, premiešame. Môžeme ho piecť na troche oleja na panvici z každej strany do chrumkava alebo tofu pečieme na papieri na pečenie v rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
  3. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, môžeme ju napariť cca 3-4  minúty alebo blanšírujeme v troche vriacej vody 3-4 minúty.
  4. Tahini omáčku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií najlepšie s pomocou tyčového mixéra. Chuť omáčky si každý vylepší presne podľa seba, omáčka môže byť slanšia, nakoľko je brokolica bez soli.
  5. Na panvicu dáme tofu, brokolicu, tahini omáčku a jemne spolu všetko prehrejeme.
  6. Servírujeme na spodok misky šalát, varenú ryžu a tahini zmes. Posypeme sezamom, jarnou cibuľkou a koriandrom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 29