RECEPTY

Gazdovské cirokoto


Milujeme rizota z rôznych zŕn, ak máte obilninu predvarenú dopredu, v chladničke pokojne vydrží aj 3 dni, teplá večera je skutočne rýchla, chutná a zdravá záležitosť. U nás sa deň začína obilninovou kašou zväčša na sladko so sezónnym či sušeným ovocím a zvyšok obilniny sa použije na rýchlu večeru ako rizoto. K tomu kúsok listovej a kvasenej zeleniny. Cirok ma nespočetne veľa pozitív na naše telo, je vhodný aj pre malé deti a navyše je veľmi chutný.

  • panenský sezamový olej
  • menšie balenie seitanu špecial
  • 1/2 údeného tempehu (odporúčam sunfood)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 5-6 ks shitake/šampiňóny
  • hrsť kvasenej kapusty
  • dochutenie: himalájska soľ, mletú rasca, tamari
  • 1dc ciroku (kúsok riasy arame)
  • podávanie: poľníček, kvasená uhorka
  1. Najskôr uvaríme cirok v dvojnásobnom množstve vody najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli cca 40 minút pod pokrievkou na miernom plameni. Necháme 10 minút dôjsť.
  2. Na oleji restujeme na tenké plátky nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a mrkvu nastrúhanú na hrubom strúhadle. Chvíľu spolu restujeme.
  3. Huby nakrájame na tenké plátky a primiešame k cibuli, osolíme, primiešame rascu, restujeme, kým huby nezmäknú. Vyberieme na tanier.
  4. Na tej istej panvici na troche oleja restujeme na kocky nakrájaný tempeh a seitan na plátky do chrumkava.
  5. Primiešame kvasenú kapustu, chvíľu spolu restujeme.
  6. Pridáme hubovú zmes a varený cirok, dochutíme tamari omáčkou podľa chuti a podávame s kvasenou uhorkou a poľníčkom. Môžeme posypať pažítkou alebo jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 38