Milujeme rizota z rôznych zŕn, ak máte obilninu predvarenú dopredu, v chladničke pokojne vydrží aj 3 dni, teplá večera je skutočne rýchla, chutná a zdravá záležitosť. U nás sa deň začína obilninovou kašou zväčša na sladko so sezónnym či sušeným ovocím a zvyšok obilniny sa použije na rýchlu večeru ako rizoto. K tomu kúsok listovej a kvasenej zeleniny. Cirok ma nespočetne veľa pozitív na naše telo, je vhodný aj pre malé deti a navyše je veľmi chutný.
- panenský sezamový olej
- menšie balenie seitanu špecial
- 1/2 údeného tempehu (odporúčam sunfood)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 5-6 ks shitake/šampiňóny
- hrsť kvasenej kapusty
- dochutenie: himalájska soľ, mletú rasca, tamari
- 1dc ciroku (kúsok riasy arame)
- podávanie: poľníček, kvasená uhorka
- Najskôr uvaríme cirok v dvojnásobnom množstve vody najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli cca 40 minút pod pokrievkou na miernom plameni. Necháme 10 minút dôjsť.
- Na oleji restujeme na tenké plátky nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a mrkvu nastrúhanú na hrubom strúhadle. Chvíľu spolu restujeme.
- Huby nakrájame na tenké plátky a primiešame k cibuli, osolíme, primiešame rascu, restujeme, kým huby nezmäknú. Vyberieme na tanier.
- Na tej istej panvici na troche oleja restujeme na kocky nakrájaný tempeh a seitan na plátky do chrumkava.
- Primiešame kvasenú kapustu, chvíľu spolu restujeme.
- Pridáme hubovú zmes a varený cirok, dochutíme tamari omáčkou podľa chuti a podávame s kvasenou uhorkou a poľníčkom. Môžeme posypať pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
Počet videní: 38
