RECEPTY

Tofu panvička so zeleninou a celozrnnou ryžou


Dôkaz, že smotanové jedlo môže byť aj úplne bez laktózy a predsa tak plné smotanovej chute. Je to taaak vynikajúce, zdravé a komplexné jedlo. Také máme najradšej.

  • 2 PL sezamového oleja
  • 2 balenia údeného bio tofu (používam organic z Kaufu)
  • 1 cibuľa 
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 2 PL domáceho pomodora (alebo 2 mixované paradajky)
  • 1čl rasce
  • 1 čl bazalky
  • himalájska soľ a čili podľa chuti
  • 1 vrchnák tamari omáčky
  • 2 dc zeleninového vývaru alebo filtrovanej vody 
  • 3 dc domácej kešu smotany (1dc kešu pomlieť s 2 dc vody)
  • 1PL lahôdkové droždie - voliteľné
  • celozrnná ryža na podávanie
  1. Tofu rozrežeme po dĺžke na 2- 3 plátky a ručne natrháme na malé kúsky.
  2. Na oleji restujeme na tenké plátky nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a rascu.
  3. Cuketu a papriku nakrájame na menšie kúsky a restujeme spolu s cibuľou cca 5 minút, pridáme tofu a pomodoro, znova restujeme cca 5 minút. 
  4. Osolíme podľa chuti, podlejeme vývarom alebo vodou, primiešame bazalku a čili. Necháme prevrieť.
  5. Prilejeme kešu smotanu, dochutíme tamari omáčkou, poprípade pridáme lahôdkové droždie a necháme chvíľu povariť.
  6. Podávame s celozrnnou ryžou uvarenou podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy arame.

Dobrú chuť!


Počet videní: 26