Dôkaz, že smotanové jedlo môže byť aj úplne bez laktózy a predsa tak plné smotanovej chute. Je to taaak vynikajúce, zdravé a komplexné jedlo. Také máme najradšej.
2 PL sezamového oleja
2 balenia údeného bio tofu (používam organic z Kaufu)
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 cuketa
1 červená paprika
2 PL domáceho pomodora (alebo 2 mixované paradajky)
1čl rasce
1 čl bazalky
himalájska soľ a čili podľa chuti
1 vrchnák tamari omáčky
2 dc zeleninového vývaru alebo filtrovanej vody
3 dc domácej kešu smotany (1dc kešu pomlieť s 2 dc vody)
1PL lahôdkové droždie - voliteľné
celozrnná ryža na podávanie
Tofu rozrežeme po dĺžke na 2- 3 plátky a ručne natrháme na malé kúsky.
Na oleji restujeme na tenké plátky nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a rascu.
Cuketu a papriku nakrájame na menšie kúsky a restujeme spolu s cibuľou cca 5 minút, pridáme tofu a pomodoro, znova restujeme cca 5 minút.
Osolíme podľa chuti, podlejeme vývarom alebo vodou, primiešame bazalku a čili. Necháme prevrieť.